Eco-innovation-projekt blev startskud på sojafabrik
Agro Korns medvirken i et Eco-innovation-projekt blev startskuddet på en stor udvidelse af virksomhedens produktionsfaciliteter.
Processen er skånsom uden brug af skrappe kemikalier, der ødelægger proteinernes funktionelle egenskaber. Processen giver mulighed for fuld udnyttelse af alle fraktioner af råvaren og dermed undgåelse af spild. De producerede proteinkoncentrater kan bruges til foder og fødevarer.
Projektet løber frem til udgangen af 2013 og har et samlet budget på kr. 17.800.000, hvoraf halvdelen er finansieret via tilskud fra Eco-innovation-programmet.
Det storstilede projekt blev startskuddet til, at Agro Korn nu sammen med Hornsyld Købmandsgaard er i fuld gang med at etablere nye produktionsfaciliteter på netop sojaproteiner. Forventet opstart er efter sommerferien.
For mere info kontakt da Marianne Madsen, Agro Korn, tlf. 60111361.
Fakta om Eco-innovation
Eco-innovation fokuserer på markedsmodning af miljøvenlige, innovative teknologier/services med europæisk dimension. Programmet støtter aktiviteter vedrørende første salg af produkt/service, replikation/opskalering af løsning, markedsstudier, regulatoriske studier m.v. af teknisk afprøvede prototyper.
Eco-innovation indeholder bl.a. et tilskudsområde målrettet fødevaresektoren. Herunder bliver produktionsområder med høj miljøeffekt, så som kød- og mælkeprodukter, prioriteret. Og aktiviteterne kan vedrøre hele fødevareprocessen ‘from farm to fork’. Denne del af programmet har fokus på 4 områder: Renere produkter, inkl. pakning og materialer, Brug af alle dele af råvaren og reduktion af affald/spild, Mindre vandforbrug, mindre CO2 udledning, genbrug og endelig Reduktion af miljøeffekt fra forbruger, inkl. logistik, distribution og købsbeslutning.
For mere information kontakt: Anders Skeem, Agro Business Park, Enterprise Europe Network, tlf. 40309637
Eco-innovation fokuserer på markedsmodning af miljøvenlige, innovative teknologier/services med europæisk dimension. Programmet støtter aktiviteter vedrørende første salg af produkt/service, replikation/opskalering af løsning, markedsstudier, regulatoriske studier m.v. af teknisk afprøvede prototyper.
Eco-innovation indeholder bl.a. et tilskudsområde målrettet fødevaresektoren. Herunder bliver produktionsområder med høj miljøeffekt, så som kød- og mælkeprodukter, prioriteret. Og aktiviteterne kan vedrøre hele fødevareprocessen ‘from farm to fork’. Denne del af programmet har fokus på 4 områder: Renere produkter, inkl. pakning og materialer, Brug af alle dele af råvaren og reduktion af affald/spild, Mindre vandforbrug, mindre CO2 udledning, genbrug og endelig Reduktion af miljøeffekt fra forbruger, inkl. logistik, distribution og købsbeslutning.
For mere information kontakt: Anders Skeem, Agro Business Park, Enterprise Europe Network, tlf. 40309637