23948sdkhjf

FF Skagen opsiger direktør efter politianmeldelse

FF Skagen er sammen med to andre virksomheder blevet sigtet for dokumentfalsk i forbindelse med salg og distribution af fiskeolie.
Desuden sigtes for overtrædelse af EU-regler vedr. biprodukter.

Konkret har der været tale om, at FF Skagen gennem de sidste tre år har tilsat et restprodukt til fiskeolien. Restproduktet stammer fra produktionen af fiskeoliepiller til mennesker. Det består af fiskeolie og alkohol, skriver FF Skagen i en meddelelse.

Ud fra den viden, som FF Skagen har på nuværende tidspunkt ,så er restproduktet ikke sundhedsskadeligt, men det er ulovligt at tilsætte til den pågældende fiskeolie, oplyser selskabet videre.

- Midt i den her meget kedelige sag, så ser det heldigvis ikke ud til, at det har haft en sundhedsskadelig virkning. Restproduktet består af fiskeolie og alkohol. Men vi venter selvfølgelig en udtalelse fra veterinærmyndighederne, oplyser Jens Borup, bestyrelsesformand i FF Skagen.

Tilsætning af restproduktet, som var forkert klassificeret blev opdaget ved en veterinærkontrol. Herefter blev FF Skagen politianmeldt. På den baggrund er virksomheden blevet ransaget.

Direktør afskediget med øjeblikkelig virkning
Bestyrelsen i FF Skagen har efter at have fået kendskab til sagen med øjeblikkelig virkning afskediget adm. direktør Morten Broberg.

- Sagen kommer fuldstændig bag på bestyrelsen, som intet har kendt til, at reglerne er blevet overtrådt. Det ser vi med meget stor alvor på, fordi det er et brud på den tillid, som kunderne har til os. Derfor har vi i dag afskediget direktør Morten Broberg med øjeblikkelig virkning, siger Jens Borup.

Virksomheden er sigtet for, at 3.200 tons af restproduktet er blandet i fiskeolie, som udelukkende bruges i foder til fisk. Virksomheden går straks i gang med at rense den mængde fiskeolie, som er under mistanke for at indeholde restproduktet.

Der sendes ikke fiskeolie på markedet fra virksomheden, som ikke er blevet renset ekstraordinært. Fiskeolien vil være fri for restproduktet, når den bliver sendt fra FF Skagen. Der vil blive udført ekstra uvildige analyseprøver, så det er sikkert, at der ikke findes det pågældende restprodukt i fiskeolien.

Virksomhedens fiskemelsproduktion er ikke berørt.

- Vi er rigtig kede af at have skuffet vores kunder. Vi vil nu gøre alt for, at de igen kan have tillid til os. Det handler om at rydde fuldt og helt op og styrke indsatsen med uvildige kontroller, siger bestyrelsesformanden afsluttende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14