23948sdkhjf

Markant fald i salget af øl og vin

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal, der dokumenterer et historisk fald i salget af vin i danske butikker. Grænsehandlen spiller ind, lyder det fra DSK.
Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal, der dokumenterer et historisk fald i salget af vin i danske butikker. Salget i Danmark faldt med 17% i forhold til året før, mens salget af øl også faldt, men dog ”kun” med 6%.

Der er tale om et voldsomt og meget markant faldt i salget, men ikke af forbruget. Danmarks Statistik har ingen oplysninger om udviklingen i forbruget, lyder kritikken fra De Samvirkende Købmænd, DSK.

- Der er ingen tvivl om, at danskerne i endnu højere grad end tidligere nu også grænsehandler vin i tyske grænsehandelsbutikker, udtaler vicedirektør i DSK, Claus Bøgelund Nielsen.

Gennem flere år har salget af vin ligget stabilt med et mindre udsving på mellem 173 og 175 mio. ltr. over en 4-årig periode.

- Med et fald på 17% på kun et år, er der formentlig tale om, at forhøjelsen af vinafgiften med 55% pr. januar 2012 har udløst den berygtede ketchup-effekt i grænsehandelen med vin, lyder vurderingen fra DSK.

Afgiftsforhøjelsen medførte helt konkret prisstigninger på 4,54 kr. pr. flaske.

- Skatteministeriet bør derfor hurtigst muligt levere dokumentation til politikerne om udviklingen i grænsehandelen med vin, så danske forbrugere atter kan købe deres varer i danske butikker, lyder opfordringen fra Claus Bøgelund Nilesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109