23948sdkhjf

EU-dispensation truer sønderjysk kyllige-satsning

Gråsten Fjerkræ vil gerne bygge en spritny fabrik, men en dansk særstatus på salmonella-området kan sende byggeriet til Tyskland.
Særstatussen betyder, at Danmark kun kan acceptere, at højest 1 procent af de producerede kyllinger har salmonella, og det samme gælder for importerede varer. Dermed er de danske regler med til at favorisere danskproducerede produkter, men paradoksalt nok kan de spænde ben for en stor satsning hos Gråsten Fjerkræ. Det skriver JydskeVestkysten.

- Jeg kan garantere 98 procent sikkert, at mine kyllinger ikke får salmonella. Hvis det skulle ske under særreglerne, betyder det, at jeg skal destruere dem alle sammen. Og det kan jeg ikke risikere, siger Gunder Jensen, direktør hos Gråsten Fjerkræ, til avisen.

Han er ellers klar til at investere adskillige millioner i en ny kyllingefabrik, der skal have en kapacitet på 2,5 mio. hanekyllinger om året og give arbejde til 50-75 ansatte. Fabrikken kan i givet fald stå færdig i 2016, men får Danmark sin særstatus, overvejer Gunder Jensen i stedet at bygge fabrikken i Tyskland.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095