23948sdkhjf

Forskere gør nyt fund: Nye mælkesyrebakterier kan få mange nye formål

Det er nødvendigt at finde nye alternative kilder til ingredienser i naturen for at kunne imødekomme den stigende befolkningsvækst og forbrugernes efterspørgsel efter flere plantebaserede produkter.

Sådan lyder konklusionen i en pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstituttet

Her har forskerne identificeret nye typer mælkesyrebakterier fra planter, insekter og forskellige fermenterede fødevarer, som potentielt kan indgå i fremtidens mere plantebaserede produkter og bidrage til den grønne omstilling. 

Nye starterkulturer kan for eksempel forlænge holdbarheden og forbedre næringsmæssige og sensoriske egenskaber i produkterne, som tekstur og smag.

Nye arter af mælkesyrebakterier

Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har identificeret nye arter af mælkesyrebakterier fra forskellige plantebaserede kilder, som vil blive testet i forskellige nye fødevareapplikationer. Mikroorganismerne er fundet i en bredere variation af kilder i naturen end tidligere set, f.eks. i blomster, bær og insektmikrobiomer.

De nye mælkesyrebakterier kan potentielt bruges til mange formål, lyder det.

Forskerne arbejder først på at beskrive nogle af arterne sammen med partnere fra fødevareindustrien.

Håbet er at få dem inkluderet på EFSA's godkendte liste over ’Qualified Presumption of Safety (QPS)’ og derefter anvende dem til starterkulturer i plantebaserede mejerialternativer, der ligner ost eller yoghurt, i fermenterede drikkevarer og i kødalternativer for at tilføje mere smag. Kulturerne kan også tilsættes et produkt for at forlænge holdbarheden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093