23948sdkhjf

Én speciel øltype brager frem blandt danske bryggerier

Den humlefyldte øltype india pale ale - i folkemunde oftere kendt blot som IPA - fortsætter sin popularitet. 

Det viser de seneste tal fra Bryggeriforeningen, der afslører en markant stigning i salget af øltypen. 

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

I 2023 solgte bryggerierne i Bryggeriforeningen knap 30 procent mere IPA end året før. Og de bryggede hele 512 forskellige IPA’er

Tilsættes humlen inden kogningen af øllet, får IPA en frisk og bitter smag, mens den bliver mere frugtig, hvis bryggeren lægger humle i øllet efter kogningen. Øltypen byder på et væld af forskellige stilarter, og man få skænket alt fra alkoholsvage Session IPA’ er til Double eller Triple IPA’er med masser af procenter.

- IPA’er går godt til flere af danskernes yndlingsspiser, eksempelvis burger, sandwich og chillikrydret mad. Det kan være en af årsagerne til øltypens popularitet, siger Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup.

I alt bryggede Bryggeriforeningens medlemmer 1847 forskellige øl i 2023, og mere end hver fjerde af dem var dermed en IPA.

Men selv om udvalget af IPA’er nærmest skummer over, fylder øltypen betydeligt mindre målt på volumen. Således udgør IPA blot 2,5 procent af den samlede mængde øl.

Den helt store øltype i Danmark er lys lager, som tegner sig for hele 85,1 procent af volumen – fordelt på 56,1 procent pilsner og 28,2 procent classic. 

Flere af de danske mikrobryggerier har sat damp under kedlerne med lys lager, og derfor voksede udvalget af den øltype fra 267 til 316 forskellige øl fra 2022 til 2023.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078