23948sdkhjf

Trods dødsulykke: Danish Crown-slagteri skal stadig forbedre sikkerheden

Syv måneder efter en arbejdsulykke, der kostede livet for en arbejder på Danish Crowns slagteri i sønderjyske Blans, er sikkerheden stadig ikke god nok ved anlæg, der pakker kød, skærer grisene midt over eller svider deres hår af.

Det skriver TV Syd på baggrund af rapporter fra Arbejdstilsynet, som har været på flere kontrolbesøg i de seneste måneder, hvor tilsynet har givet vejledninger og senest påbud til slagteriet.

Dødsulykken skete 13. juni sidste år, og i august bad tilsynet politiet om at rejse tiltale i sagen. Det er dog endnu ikke sket.

 Læs også Arbejdstilsynet ønsker Danish Crown tiltalt efter dødsulykke (food-supply.dk)

Det var den 44-årige Michal Meyer, der i juni blev fastklemt i en kassevasker, og han døde tre dage senere på Odense Universitetshospital.

Læs også Danish Crown-medarbejder er død efter arbejdsulykke (food-supply.dk)

Den afdødes far, Hans Erik Meyer, kritiserer over for TV Syd, at at slagteriet fortsat har problemer med sikkerheden.

- Der er ulovlige og farlige maskiner i slagteriet, og Danish Crown gør ikke et hammerslag ved det, for det handler mest om penge. Jeg håber, der kommer så meget fokus, at medarbejderne bliver beskyttet mod ulykker som den, der slog min søn ihjel, siger han.

Hos Danish Crown medgiver pressechef Jens Hansen, at man ikke har været "dygtige nok til at overholde alle sikkerhedsregler" i nogle år, men at slagterigiganten nu er ved systematisk at forbedre sikkerheden. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078