23948sdkhjf

Nyt center skal hjælpe fødevareindustrien med at skabe klimavenlige produkter

Teknologisk Institut er klar med et nyt anlæg, som skal hjælpe blandt andre fødevareindustrien med at skabe klimavenlige produkter ved at forarbejde biologiske råvarer.

Det fortæller Teknologisk Institut i en pressemeddelelse om det nye Biosolutions Technology Center, der vil tage tage naturens egne processer i brug til at udvikle metoder til at fremskynde den grønne omstilling . 

For fødevareindustriens vedkommende handler det blandt andet om rest- og sidestrømme, der kan anvendes til fermentering af nye fødevareprodukter, men også til foder, ingredienser eller bioplast

Det kan også vær fermenterede sojaprodukter, idet sidestrømme fra sojaproduktion, såsom sojakager, kan fermenteres for at producere forskellige fermenterede sojaprodukter som tempeh, miso og sojasauce, nævner Teknologisk Institut.

Centeret består af et bioraffineringsanlæg i pilotskala, et nyt fermenteringsanlæg samt udstyr til at oprense og klargøre produkterne.

- Med centeret får de mange danske SMV’er, der er aktive på området, adgang til danske test- og demonstrationsfaciliteter, så de kan komme sikkert fra idé til marked. Ultimativt betyder det vækst og arbejdspladser i Danmark. Derudover er biosolutions en vigtig teknologi i den grønne omstilling, og alene de bioteknologier, vi kender i dag, kan reducere, hvad der svarer til otte procent af den globale udledning af CO2, siger administrerebde direktør Juan Farré,  Teknologisk Institut.

Restprodukter fra landbruget, der i dag ender som eksempevis biogas, kan blive til nye ingredienser af højere værdi og allerhelst udvikles til sunde og velsmagende fødevarer, nævner han.

- Et hul i markedet

Biosolutions Technology Center er etableret på Teknologisk Instituts campus i Taastrup, hvor det torsdag blev indviet af Høje-Taastrup Kommunes borgmester, Michael Ziegler.

– Forventningen er, at Biosolutions Technology Center vil blive en krumtap i det bioteknologiske økosystem af vækstvirksomheder. Vi kommer til at udfylde et hul i markedet mellem udviklingslaboratorierne og fuldskala-produktion. De nye faciliteter bliver tæt på virkelighedsnære produktionsanlæg, hvor man kan afprøve nye ideer og understøtte partnernes udvikling med hensyn til ny viden, markedsklare produkter og forretningsmodeller siger Anne Christine Hastrup, der er centerchef for Biosolutions Technology Center.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078