23948sdkhjf

Nordjysk økologi-pioner har et problem - det trækker ud med at få det løst

Et nyt tiltag for den nordjyske korn, mel og brødproducent Aurion nåede knap at komme i gang, før det endte i problemer. 

I november 2023 blev det meldt ud, at Aurion efter mere end 40 år havde besluttet at stoppe med at bage sine egne brød på virksomhedens bageri - det skulle det lokale bageri "Først til Mølle" i stedet stå for. 

Problemet er nu blot, at bageriet i starten af februar gik konkurs, og siden da har Aurion ikke kunnet finde en ny løsning i forhold til at få bagt brød. 

Aurions adm. direktør Brian Nybo var fortrøstningsfuld med hensyn til at få genoptaget den traditionsrige brødproduktion i kølvandet på konkursen.

- Vi finder en løsning på det. Nu er det så relativt nyt, og det var lidt af et chok for os at få sådan en melding en mandag aften i sidste uge (5. februar, red.) Og så skal man jo lige finde sine ben i det igen. Men jeg synes allerede, at vi har to eller tre muligheder, som vi ser på, sagde han i midten af februar til Food Supply.

Men nu - godt en måned senere - kan Aurion fortsat ikke levere brød til sine kunder. Det fortæller Brian Nybo til TV2 Nord.

- Vi arbejder på en løsning, for sådan en skal findes. At levere brød er en del af Aurions DNA, siger direktør Brian Nybo.

Aurion har en række specifikke krav til en kommende bager, før man ville kunne føre den nordjyske mangeårige brødtradition videre, lyder det videre.

Mens Aurion ellers på mange måder har skåret forretningen til de seneste år, er brødet en helt uomgængelig del af forretningen for virksomheden, der ligger lidt syd for Hjørring.

- Brød og Aurion hænger helt uomtvisteligt sammen. Så derfor gør vi også noget for at finde en løsning, og det er ikke noget, der skal vare mange måneder. Det skal ske relativt hurtigt, understregede Brian Nybo til Food Supply i februar.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097