23948sdkhjf

Klumme: Storstilet kampagne fejrer dansk økologi

Økologi er blevet allemandseje i Danmark, og i dag er danskerne verdensmestre i at købe økologiske fødevarer. Økologisk Landsforening er sammen med blandt andre Dyrenes Beskyttelse, FOOD, Danmarks Naturfredningsforening om den største økologiske kampagne nogensinde.
Af Gitte Hvoldal, projektleder i Økologisk Landsforening

Over hele landet vil det summe af aktivitet og økologisk madglæde, når alle sejl sættes til for at fejre økologien med en folkefest i slutningen af august. Den Økologiske Uge, som bliver afholdt i uge 35, er den hidtil største samlede kampagne for økologien og finder sted i både de store byer og ude på landet. Både små og store virksomheder, forbrugere, køkkener, landmænd, organisationer og institutioner i hele landet planlægger events og oplevelser i økougen.

Hyldest til verdens førende øko-nation
Den Økologiske Uge er en hyldest til Danmark som verdens førende øko-nation. Danmark er det land i verden, hvor den økologiske andel af markedet er allerstørst. 7,8 procent af det samlede fødevaresalg i Danmark er økologisk. Og samtidig har danskerne sammen med Schweiz det største økologiske forbrug i verden. Danskerne brugte 5,5 mia. kroner på økologiske indkøb i 2012.

På Frederiksberg Runddel bliver smagen af økologi fejret med et stort økologisk fødevaremarked. I Aarhus går hele Jægergårdsgade og alle dens handlende økologisk. Københavns Madhus laver Go Cooking-event for børn. Skærtoft Mølle holder brød og mad festival. Landsforeningen Praktisk Økologi holder Åbne Havelåger. Og 80 økologiske gårde inviterer til høstmarked overalt i landet. Samt meget, meget mere.

Aktiviteter på de sociale medier er dog også en stor del af Den Økologiske Uge, og kampagnesiden på Facebook har allerede fået over 11.000 likes, og mere end 1000 Facebook-brugere har på nuværende tidspunkt taget testen, som viser, hvilken type økologisk forbruger, man er.

Deltag i festlighederne
Man kan deltage i festlighederne på to måder. Enten ved at tage del i et arrangement, der er beskrevet på sitet www.denøkologiskeuge.dk eller ved at bruge fantasien og selv lave en øko-aktivitet for sin familie, venner eller på arbejdspladsen. Og husk at du gratis kan annoncere din event på Den Økologiske Uges hjemmeside, hvis det er et arrangement, der er åbent for offentligheden.

Hver gang, du vælger økologien til, så gør du dig selv, naturen og din omverdenen en tjeneste. Det er jo de færreste af os, der er i stand til at leve 100 % økologisk, men alle kan være med på et eller andet niveau. Og hver en rosin og hver en liter mælk tæller i det økologiske regnestykke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094