23948sdkhjf

De har allerede tabt 47 milliarder i Rusland - nu sagsøges Carlsberg for milliardbeløb

Rusland har været en dyr forretning for Carlsberg. 

Tidligere i år opgjorde den danske kæmpekoncern det samlede tab af den russiske forretning i 2023 til 47,7 mia. kr. Milliardbeløbet dækker over samtlige nedskrivninger siden 2004. Med en bundlinje fra den øvrige drift på lige knap 8 mia. kr. gav det et årsregnskab i rødt for bryggeriet.

I juli sidste år overtog de russiske myndigheder kontrollen over Carlsbergs russiske bryggeri, Baltika Breweries. Reuters har nu fået indsigt i sagsakter, der viser, at Baltika Breweries med det nye ejerskab har valgt at sagsøge Carlsberg for 6,24 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Søgsmålet omfatter i følge dokumenterne flere af Carlsbergs datterselskaber, herunder Carlsberg Sverige, Carlsberg Deutschland, Carlsberg Breweries og Carlsbergs russiske datterselskab Hoppy Union – hvoraf alle fremgår som tiltalte.

Søgsmål er indstillet ved retten i Skt. Petersborg for at veje op for skader, der angiveligt er forårsaget af Carlsberg. Det oplyses dog ikke, hvilke konkrete skader der er tale om, eller hvornår de skulle være indtruffet.

Carlsberg har ikke yderligere at fortælle.

- Vi kommenterer ikke specifikke eller potentielle retssager. Som vi har sagt før, vil vi tage alle mulige skridt, herunder juridiske, for at beskytte vores medarbejdere og aktiver i relation til Baltika Breweries, lyder det fra Carlsbergs kommunikationschef, Kenni Leth, til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078