23948sdkhjf

Farvel til sort kaffe? Her skal en tredjedel nu være grøn

Et helt nyt solcelleanlæg er nu opsat på taget af BKI foods bygninger i Aarhus. 

3.500 kvadratmeter solceller skal fremover levere op mod 35 procent af kaffeproducentens samlede elforbrug. Som grøn og vedvarende energi i mange år frem.

- Det har været en lang proces, og der har været mange tilladelser, der skulle hentes hjem før vi kunne trykke på startknappen og begynde byggeriet. Men nu er det endelig oppe at køre, og det glæder vi os meget over.

Sådan udtaler Jakob Bloch, teknisk chef i BKI foods, i en pressemeddelelse.

Det nye solcelleanlæg fører flere fordele med sig lyder det i samme ombæring.

- Vi forventer, at vores solcelle-anlæg gennemsnitligt kommer til at levere 700.000 kilowatt-timer om året og dermed dække op mod 35 procent af vores årlige elforbrug med grøn energi. Det betyder samtidig, at vi kommer til at reducere vores CO2-udledning med op til 100 ton om året.

Betydelige forbedringer, der ifølge Jakob Bloch, kommer til at kunne mærkes på både klimakontoen såvel som bundlinjen.

Grønne investeringer er sund fornuft

Det nye solcelleanlæg er en omfattende investering for BKI på mere end 3,6 millioner kroner, men det forventes også, at anlægget kan levere grøn energi til huset i op mod 25 år.

Dertil er projektet blot et af de seneste initiativer i BKI’s kontinuerlige arbejde med at sænke energiforbruget og CO2-udledningen, fortæller Jakob Bloch.

- Som en moderne virksomhed arbejder vi målrettet med at optimere vores produktion og mindske vores energiforbrug. Tidligere har vi haft succes med at sænke vores elforbrug til belysning med op mod 90 procent, ligesom vi er lykkedes med at genbruge cirka 20 procent af overskudsvarmen fra vores kafferisteri. Og med det nye solcelleanlæg tager vi et stort skridt på vejen til at gøre vores forbrug både grønnere og smartere, udtaler han.

For solcellerne er ikke kun godt for miljøet, pointerer Jakob Bloch. Det er også en fornuftig investering for BKI som virksomhed at implementere bæredygtige løsninger.

- Selvom solcelleanlægget er en stor investering, så forventer vi, at anlægget allerede vil tjene sig selv ind i løbet af en overskuelig årrække. Det er et godt eksempel på, at mere miljøvenlige løsninger ikke bare er noget, man pudser glorien med, men at det rent faktisk er en rigtig fornuftig investering for større virksomheder som os.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11