23948sdkhjf

Få fravælger kød: Særlig årsag til kødfri kost får større vægt

Et tilløb til et veritabelt boom i de plantebaserede fødevarer fik en brat afslutning, da først corona og siden høj inflation fik vendt op og ned på danskernes forbrugsmønstre.

Og ifølge en ny undersøgelse fra analysevirksomheden AIM Create, er der nu også sket et tydeligt skifte i de vigtigste årsager til fravalget af kød blandt dem, som vælger den vej.

Aktuelt er det hele 60 procent af de adspurgte danskere i alderen 20-70, som angiver "Min sundhed" som hovedårsager til, at de dropper kødet. I tilsvarende spørgeundersøgelser fra 2019 og 2020 var procentdelen lavere, men tæt på halvdelen.

Hensynet til CO2-udledningen har også vundet terræn - 38 procent angiver det som en vigtig grund til at vælge kød fra, mens dyrevelfærd har mistet terræn de sidste fem år, så andelen nu er nede på 28 procent.

AIM Create måler løbende på en række parametre, der tager temperaturen på forbrugernes præferencer.

Det er kun en uge siden, at en AIM-måling viste, at andelen af danskerne, der på en eller anden måde fravalgte kødet - helt eller kun delvis - var faldet i forhold til en tilsvarende måling i 2020.

Nu er det 60 procent, der siger om sig selv, at de "spiser kød", mens 26 procent har en-to kødfrie dage om ugen. I 2020 var 54 procent erklærede kødspisere, mens 29 procent tilsluttede sig kødfrie dage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094