23948sdkhjf

Fordobler bundlinjen: Rekordoverskud i jysk bagerivirksomhed i vækst

Tarteletproduktion i den helt store stil var en god forretning i 2023.

Det fremgår af et nyt regnskab fra bagerivirksomheden Humlum, der har hjemme i Hjerm nær Holstebro og primært beskæftiger sig med produktion af tarteletskaller, men også pizzadej og tærtebunde.

Humlum doblede op på de fleste resultatlinjer i 2023. Driftsresultatet nåede tæt på 19 millioner kr., mens bundlinjen endte på 11,5 millioner kr. - mod 5,1 millioner kr. i 2022.

- Årets overskud er højere end det forventede overskud på 6-8 millioner kr. Dette skyldes en øget eksport af køledeje. Resultatet anses for tilfredsstillende, står der i årsrapportens ledelsesberetning.

Det er det bedste resultat nogensinde i virksomheden, som i 2021 flyttede i meget større lokaler på hele 7000 kvm og udvidede produktionen.

Humlum ejes i fælleskab af Givesco-kagefamilien Eskildsens virksomhed Kakes og et familieejet selskab med Humlums adm. direktør Erik From som en del af ejerkredsen.

For indeværende regnskabsår ligger forventningerne i underkanten af, hvad der blev realiseret sidste år.

- Priserne på råvarer og emballage forventes ikke at stige mere end inflationen i år 2024. Energipriserne forventes at ligge stabile og på samme leje som slutningen af 2023. Forbrugeren handler flere og flere varer i discountbutikkerne, og vi ser en øget konkurrence imellem kæderne. Vi forventer, at vi i 2024 vil kunne holde vores omsætning på samme niveau som 2023. På den baggrund forventes resultatet for 2024 at ligge på 8-10 millioner kr., står der i ledelsesberetningen.

HUMLUM A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning - - -
Bruttofortjeneste 27,4 17,0 18,4
Resultat af primær drift 18,6 9,5 -
Resultat før skat 14,8 6,6 -
Årets resultat 11,5 5,1 7,3
Balancestatus 156,8 172,1 163,0
Egenkapital 55,1 43,6 39,5
Antal ansatte 57 63 49
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109