23948sdkhjf

Scanstar til RPC Superfos

RPC Superfos er netop blevet hædret med en Scanstar for den emballageløsning, de har udviklet til Bornholms.
Emballageløsningen består af polypropylen med en helt speciel iltbarriere.

- Det er fantastisk at få en Scanstar. Prisen understreger, at vores iltbarriereløsning er helt unik på markedet, siger Benny Nielsen, teknologidirektør i RPC Superfos.

Han uddyber:

- Vi har fået denne pris, fordi vi har kombineret flere forskellige metoder til at skabe en iltbarriere i én enkelt emballageløsning. For det første indstøber vi barriereetiketter, der dækker hele emballagen. For det andet indstøber vi yderligere barrieremateriale i midten af emballagen takket være en særlig tokomponent sandwichkonstruktion. Og for det tredje anvender vi råvarer, der er godkendte til behandling ved høje temperaturer samt autoklavering, forklarer han.

Emballagedesignet er ekstremt fleksibelt og kan nemt tilpasses mange typer fødevarer, der kræver en lufttæt emballage. De tre parametre kan justeres alt afhængigt af, hvilken type produkt, der fyldes i emballagen, og hvilke behandlingsprocesser der er brug for efterfølgende.

To år ved stuetemperatur
RPC Superfos har udviklet emballageløsningen specielt til Bornholms, kendt for konserves med fisk og skaldyr. Serien for Bornholms, der består af fire typer plastemballage med den nye iltbarriereløsning, erstatter dåser af metal. I kombination med en membranforsegling kan plastemballagen give udvalgte typer af fisk og skaldyr en holdbarhed på to år ved stuetemperatur.

Næste skridt er en WorldStar
Det er en jury bestående af emballageeksperter fra Finland, Norge, Sverige og Danmark, som har besluttet at tildele den prestigefyldte Scanstar Award 2013 til RPC Superfos. Prisen blev overrakt onsdag i forbindelse med PacTec-messen i Finland.

Prisen berettiger nu RPC Superfos til at nominere iltbarriereløsningen til en WorldStar-pris i 2014.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093