23948sdkhjf

Fornem pris til lokal whisky

Ærø Whisky har netop vundet en udmærkelse af det fineste metal, i kongedisciplinen Single Malt, i international vin og spiritus-konkurrence

Ærø Whisky har vundet en guldmedalje ved International Wine & Spirit Competition (IWSC). Guldmedaljen blev givet til virksomhedens Single Malt Single Cask Whisky, der endte med at få hele 95 point af 100. Derudover har Ærø Whiskys Rom også opnået en rigtig fin bedømmelse ved konkurrencen og har vundet en sølvmedalje med 94 points. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Hård konkurrence

IWSC er en af de mest anerkendte konkurrencer inden for vin og spiritus. Den tiltrækker hvert år tusindvis af deltagere fra hele verden, der alle kæmper om at få en udmærkelse fra nogen af verdens bedste ’nosere’ (eng. ord for dem der dufter og smager). Især indenfor Worldwide Whisky er der utrolig hård konkurrence med mange deltagere fra hele verden.

Produkterne vurderes af et internationalt ekspertpanel gennem blindsmagning, hvor dommerne ikke kender identiteten af de produkter, de smager. Hvert produkt vurderes ud fra en række kriterier såsom aroma, smag, kompleksitet, balance og helhedsindtryk. Udover den sensoriske evaluering gennemgår produkterne også en teknisk og kemisk analyse, for at bekræfte deres kvalitet og ægthed.

Smagen af Ærø

Man kommer kun til Ærø med færge eller egen båd, da der ikke er en bro til øen. Ærø Whisky får derfor deres økologiske byg fra dedikerede marker på Ærø, og bruger egen økologiske gær baseret på øens frugt. Selv nogle af egetræsfadene er produceret af egetræ fra Ærø.

Som en af IWSC-dommerne siger:

- Duftnoter af fremtrædende havre og umodne frugter leder til en cremet smag med subtile noter af salt. Bløde krydderier af karamel og kanel udvikler sig til en kraftfuld, men glat finish, fremhævet af brunet smør, mørke frugter og vinterkrydderier.

En stor ære

Ærø Whisky er bygget på visionen om at skabe noget en af verdens bedste whisky udelukkende med råvarer fra Ærø i den sværeste af kategorierne.

Master Destiller og stifteren af manden bag Ærø Whisky, Michael Nielsen, havde en vision, om at lave en af verdens bedste Single Malt whiskyer, da han sammen med sin hustru og konen Karin Nielsen, startede eksperimenter med lave whisky hjemme i Søby på Ærø , i små tønder, i 2013.

- At vinde en guldmedalje og en sølvmedalje for vores rom i IWSC er både en stor ære og en anerkendelse af den høje kvalitet og det omhyggelige håndværk, der ligger bag vores Whisky og Rom. Det er et resultat af vores dedikation til at skabe enestående produkter, som afspejler Ærøs unikke karakter og vores passion for fremstillingsprocesserne.

- Både vores Whisky og Rom laves med vores egenudviklede gærstammer, som er frembragt af blomme- og æbleblomster på Ærø. Til vores Whisky anvender vi udelukkende lokal økologisk malt, og til Rommen anvendes kun økologisk melasse fra Caribien, fortæller Michael Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063