23948sdkhjf

Halvårets største historier: 14-årig direktør, fyringer og rockermiljøer

Se halvårets mest læste artikler på Food Supply

Sommerferien nærmer sig - måske den allerede er indtruffet - og det kan passende give tiden til et tilbageblik på årets første seks måneder, der næsten er gået.

Hvilke historier fangede læsernes opmærksomhed allermest her på Food Supply? Det giver nedenstående liste svaret på - måske du missede et par stykker, som du nu kan bruge sommertiden til at få kigget nærmere på.

Lad os sige det som det er - vi kommer vidt omkring i det danske fødevarelandskab.


Årets 10 mest læste artikler på Food Supply


10. Milliardslagteri opkøber stor nabogrund i jysk by

Vi starter rundturen blandt årets mest læste artikler i Brørup. 

Her købte Tican, som er Danmarks største slagterivirksomhed efter "storebror" Danish Crown, en større grund i et industrikvarter i Brørup, midtvejs mellem Kolding og Esbjerg.


9. Massefyring på nordjysk fabrik

- Vi er meget kede af det, men vi er nødt til at reagere på de ting, der sker i vores omverden. Ellers går det ud over vores konkurrenceevne. Sådan lød det fra driftsdirektøren hos brød-giganten Lantmännen Schulstad, Claus Loft, i forbindelse med massefyringerne.


8. Danish Crown lukker slagteri og nedlægger 1200 stillinger

Danish Crown tog konsekvensen af to års udfordringer for den danske produktion af slagtegrise, hvor færre grise til slagtning i Danmark har udfordret effektiviteten på koncernens danske slagterier. Det betød at Danish Crowns slagteri i Ringsted lukkes og knap 1200 stillinger blev nedlagt.


7. Kurt Skare har nu over 50 mand til at lave fersk kød

Før den personlige konkurs ramte kæmpede Kurt Skare med at genopbygge kød-imperiet. Denne gang med navnet Skare Selected Beef.


6. Burgerkæde-ejer konkurs: Kurator sælger alle butikker bortset fra én

Burgerkæden Garage Burgerbar blev ramt af konkurs for tredje gang på to og et halvt år, og tre af de fire burgerbutikker skulle have ny ejer.


5. Arla lukker jysk mejeri

Arla Foods besluttede at lukke Tistrup Mejeri i Sydvestjylland og flytte dets produktion cirka 90 kilometer mod øst til Taulov Mejeri ved Fredericia.

- Desværre betyder denne beslutning, at der vil blive nedlagt 25 stillinger pr. første kvartal 2026. Arla Foods vil gøre en indsats for at tilbyde de berørte medarbejdere arbejde på andre Arla-lokationer, lød det dengang i pressemeddelelse.


4. Konflikt truer kendis-restaurant: - Rockermiljøer og mafiametoder

- Det er i min optik ikke særlig dansk at tvinge nogen til at underskrive en aftale under trussel om ”at ødelægge deres forretning”, hvis det ikke sker! Det minder mig faktisk langt mere om rockermiljøer og mafiametoder, end det minder mig om den danske aftalemodel, som vi ellers er så stolte af og normalt ynder at forsvare - jeg selv inklusiv, skrev den tidligere adm. direktør i brancheorganisationen Horesta, Katia Knipschildt Østergaard Neumann, om konflikten mellem 3F, Brdr. Price og A Hereford Beefstouw


3. Femdobler driftsoverskud: Privatejet fødevarevirksomhed er tilbage på sporet

Køge-virksomheden The Whole Company, der producerer og sælger fødevarer og kosttilskud under overskriften om at "gøre en sund forskel", kom ud af regnskabsåret 2023 med en markant forbedring i forhold til 2022.

Driftsresultatet blev femdoblet - fra 3,5 millioner kr. i 2022 til 17,6 millioner kr., mens resultatet efter skat endte på niveauet fra 2021 med næsten ti millioner kr. Det kommer efter et dyk året før, hvor det kun nåede 3,6 millioner kr.


2. Fyrer hundredvis af medarbejdere: Ingen gør noget

To direktører indenfor fiskebranchen vurderer at man ikke konkurrerer på lige vilkår med Norge, hvilket alene i Hirtshals har kostet 200-300 jobs på et halvt år.

Årsagen til den pludselige nedgang handler om manglende leverancer og priserne på laks fra producenterne i Norge, som jo ikke er medlem af EU, men har handelsaftaler med EU.

- Vi mener at den norske stat giver støtte til, at deres egne filetfabrikker kan udkonkurrere os, og det er i strid med handelsaftalerne, siger Ole Hatlebakk, der er direktør og indehaver af virksomheden OH Fiskeeksport.


1. 14-årig fødevaredirektør tror, han har en verdensnyhed

Den unge iværksætter Julius van Overeem fik idéen til at sælge is, da han var med familien var på ferie på Bornholm.

- Min far kender Jonas, der er medejer af mejeriet (Bornholms ismejeri, red.), og vi var forbi for at besøge ham. Vi fik en rundvisning, og så spurgte jeg, om de kunne lave en private label-is til mig. Det kunne de godt, og nu har jeg bestilt de første 3.000, fortalte Julius van Overeem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078