23948sdkhjf

Fødevaretop: Vi bliver nødt til at tale løn

Hos Daloon og Kohberg har de ansatte tidligere i år accepteret en lønnedgang for at bevare deres arbejdsplads. Og lønsnakken er vigtig, mener de to fødevaredirektører.
Danish Crowns ansatte sagde nej. Men løndilemmaet vil fortsætte, udtaler Daloons direktør Hemming Van i dagens udgave af Fyens Stiftstidende. Han forklarer, at det i Daloons tilfælde ikke længere lader sig gøre at rationalisere sig til bedre konkurrenceevne.

- Vi har tidligere gennemført rationaliseringer ved at lukke en fabrik i Rudkøbing i 2005 og investere 50 millioner kroner i robotpakning, så der var ikke så mange flere af den slags rationaliseringsprojekter tilbage, siger Hemming Van til avisen.

Så selvom det absolut ikke er sjovt at bede andre om at gå ned i løn, er det nødvendigt, understreger han.

Hemming Van mener allerede at kunne se, at initiativet virker. På kort tid er det lykkedes at øge produktionen og der er kommet et par nye kunder til.

Hemming Vans udtalelser får opbakning af Kohberg-direktør Morten hellesen og Stryhns direktør Kristian Kornerup Jensen.

- Konkurrencen er benhård i fødevarebranchen. Løn er en stor udgift for os i Danmark, og derfor var det vigtigt for os, at vi blev konkurrencedygtige på lønnen, siger Morten Hellsen til avisen.

Kohbergs ansatte på Bolderslev-fabrikken takkede i maj ja til at gå mellem tre og fem procent ned i løn. Ligeså måtte Stryhns ansatte på pølsefabrikken i Simmerbølle i foråret 2012 acceptere en lønnedgang på niveau med Daloons ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156