23948sdkhjf

Økologien får fokusdag på Foodexpo

MCH og Økologisk Landsforening sætter ekstra spot på økologien med aktiviteter, ekskursioner, smagsprøver og boglancering på Foodexpo 2014.
Mandag 17. marts bliver øko-dag på Foodexpo 2014 i MCH Messecenter Herning.

- Økologi er topaktuelt. Der er politisk bevågenhed omkring emnet, og kunderne efterspørger økologi mere end nogensinde. Lige nu forventer vi en vækst på mellem 15 og 20 procent i 2013 inden for foodservice. Derfor er det oplagt at dedikere en dag til økologien på Foodexpo, som samler hele fødevarebranchen og kan inspirere til handling, udtaler projektleder Torben Blok fra Økologisk Landsforening, der er primus motor for flere aktiviteter og tiltag på foreningens stand mandag 17. marts 2014.

Økologisk Landsforening arbejder især målrettet på at gøre Foodexpo til stedet for den hidtil største uddeling af fødevareministeriets økologiske spisemærke. Mærkerne gør det muligt for spisesteder at blive certificeret med guld-, sølv- eller bronzemærker alt efter, om køkkenet leverer 90, 60 eller 30 procent økologi. Der er pt. uddelt tæt på 550 spisemærker i Danmark, siden mærket blev indført i 2009.

Øko-ruter og ekskursioner
Arrangøren af Foodexpo, MCH Messecenter Herning, arbejder ligeledes på tiltag, der skal sætte økologien i fokus gennem en hel dag.

- Danskerne har taget økologien til sig, og det vil i høj grad afspejle sig på Foodexpo. Vi er i fuld gang med planlægningen og har flere tiltag på tegnebrættet – bl.a. i samarbejde med Økologisk Landsforening. Det er eksempelvis særlige øko-ruter, som vil guide de besøgende rundt på messen til udstillere med økologiske produkter, og så arbejder vi på at tilbyde ekskursioner til økologiske producenter i Region Midtjylland, udtaler projektleder Carina Kirkegaard, MCH.

Udgivelse af økologisk kogebog
De besøgende får rig lejlighed til at smage på økologi under fødevaremessen i Herning. Både blandt udstillerne på øko-ruterne og på en stor fællesstand, hvor Økologisk Landsforening samler en bred vifte af danske madproducenter og virksomheder med økologiske produkter.

Økologisk Landsforening vil også lancere en ny økologisk kogebog, der sætter fokus på økologien hos sygehuse og i plejesektoren – fortalt af branchen selv fra Randers Sygehus og Plejecenter Sølund i København.

- Vi ser frem til at vise den store bredde, der er inden for økologi. Branchen udvikler sig hele tiden, og det kan de besøgende opleve, få fif til og smage sig frem til på fællesstanden, udtaler projektleder Torben Blok, Økologisk Landsforening, der som endnu et økologisk tiltag vil lancere et nyt magasin inden for foodservice på Foodexpo 2014.

Foodexpo er Nordens vigtigste fagmesse for detailhandlen, hotel-, restaurant- og fødevarebranchen. Fagmessen finder sted 16.-18. marts 2014 i MCH Messecenter Herning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142