23948sdkhjf

Iværksætteri: Easyfood trodsede statistikken

Det er nærmest umuligt at rejse kapital for fødevareiværksættere med mindre man som Easyfood skaffer sig en privat investor.
Direktør for Agro Business Park, Lars Visbech Sørensen, bekræfter i dag over for Børsen, at fødevareiværksættere har det svært. Som direktør for Agro Business Park, landets største samlested for fødevareiværksættere, oplever han at kun få projekter inden for de seneste ti år, rent faktisk er blevet til noget.

Jannick Nytoft, der er adm. direktør for kapitalfondenes brancheforening DVCA kan nikke genkendende til det faktum, at kun få investorer har mod på at tage springet ud i fødevarebranchen. Og direktør i Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard, understreger over for avisen, at det nærmest er umuligt at skaffe venturekapital, da det kræver vækst og skalerbarhed, som sjældent kan opfyldes.

- Det er typisk for fødevareindustrien, at har man bare lidt ambitioner, så skal man lave en stor investering, inden man kan producere de produkter, man gerne vil, siger Flemming Paasch til Børsen.

Flemming Paash stiftede sammen med to partnere Easyfood tilbage i 2000. Men havde det ikke været for Daloons direktør Hemmning Van, var virksomheden højst sandsynligt ikke der, hvor den er i dag.

Hemming Van investerede og kautionerede, så Easyfood samlet kunne rejse 50 millioner kroner. Banken nikkede først ja, da Daloon-direktøren sagde ja. I dag har virksomheden 130 ansatte på fabrikken i Kolding.







Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078