23948sdkhjf

Indslev Bryggeri dobler op på juleøl

Indslev Bryggeri har siden sensommeren arbejdet på højtryk med at producere julebryg sideløbende med efterårets mørke øltyper. To nye juleøl er nemlig på vej.
Indslev Bryggeri ved Nørre Aaby har siden sensommeren arbejdet på højtryk med at producere julebryg. Og i år har folkene på det prisvindende bryggeri haft ekstra travlt, da de to velkendte juleøl får følgeskab af to helt nye.

- Vi har tidligere prøvet at løbe tør for julebryg inden jul, og det kommer ikke til at ske igen. Derfor går vi i gang med at brygge øllet allerede i august. Den rette julestemning kommer dog først senere på året, når vi er kommet forbi årets varmeste tid, siger brygmester Stefan Peter Stadler, der i år kan præsentere en ny og kraftigere juleøl på hvedebasis som søster til den klassiske Indslev Jule Hvede.

- Den nye øl hedder Frederiks Jul efter Frederik Rasmussen, som grundlagte bryggeriet i 1897. Det er en stærk hvedeale med 8 procent alkohol, som er mørkere, kraftigere og mere humlet end Jule Hvede. Vi tilsætter brun farin, der tilfører en aroma af tørret frugt, fortæller brygmesteren.

Stor event ved frigivelse
Indslev Bryggeri sælger hver weekend direkte ud af døren til private, og sidste lørdag i oktober er bagdørssalget i en anden skala end normalt. Da frigiver bryggeriet nemlig sine juleøl.

- Selvom op mod 1500 lagde vejen forbi sidste år, tør vi i år håbe på endnu flere gæster. Dels fordi vi lancerer to helt nye juleøl, dels fordi vi siden sidst har modtaget priserne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed, siger direktør Anders Busse Rasmussen fra Indslev Bryggeri.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064