23948sdkhjf

DI: Danske ingredienser i verdens mad

Hver sjette af verdens forarbejdede fødevarer indeholder ingredienser fra danske virksomheder og ifølge DI Fødevarer forventer branchen fortsat høj vækst.
Mens krisen har sat mange virksomheder under pres, er danske ingrediensvirksomheder i perioden 2007 til 2011 vokset med 27 pct. Virksomheder som Novozymes, Chr. Hansen og DuPont er førende indenfor kulturer og enzymer og en række andre danske ingrediensvirksomheder sørger for, at der er et dansk islæt i hver sjette af verdens forarbejdede fødevarer. Omsætningen i branchen ligger på 33 mia. kr. årligt og giver arbejde til ca. 18.000 mennesker.

- Vi forventer, at den positive udvikling vil fortsætte. Der sker meget indenfor sundhed og ernæring globalt, som vil betyde stigende efterspørgsel efter ingredienser, og branchen forventer derfor, at den vil vokse med fem pct. om året fremover, siger chefkonsulent Mie Ole Lauritzen, DI Fødevarer.

Godt ry på verdensmarkedet
Det tæller til branchens fordel, at Danmark og danske varer har et godt ry på verdensmarkedet, at der er tradition for et stærkt samarbejde med fødevareproducenter og procesindustrien, og at samarbejdet med danske universiteter fungerer relativt godt. Det viser en ny rapport udarbejdet for Ingrediensforum af Instituttet for Fødevarestudier & Agroindustriel Udvikling – IFAU.

- Det tæller også til den positive side, at mange af virksomhederne i forvejen har deres hovedkvarterer i Danmark, og at det i hovedsagen går godt med at skaffe medarbejdere, selv om der kan være udfordringer på nogle typer stillinger, siger Mie Ole Lauritzen.

Mere ingrediensviden!
Virksomhederne kunne dog øge væksten yderligere, hvis der i endnu højere grad blev satset på forskning, der understøtter forretningsmulighederne i branchen.

- Vi så gerne, at der blev opsat konkrete målsætninger for universiteternes erhvervssamarbejde, så der i endnu højere grad blev forsket i det, som virksomhederne kan se muligheder i. Ingrediensbranchen har tradition for at investere en stor del af omsætningen i forskning og udvikling. Det er langsigtede investeringer, men vi kan se, at de lønner sig. Ligesom det vil lønne sig på samfundets bundlinje, hvis forskningen tager afsæt i erhvervslivets muligheder, siger Mie Ole Lauritzen.

Læs rapporten Fødevareingredienser - En dansk styrkeposition

Kilde: DI Fødevarer - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.222