23948sdkhjf

Food Supply præciserer: Ikke dømt for tangkaviar

Food Supply skrev 30. oktober, at Cimbric og Jeka Fish har fået dom i landsretten for plagiat. Vi beklager, at det ikke er i overensstemmelse med fakta.
30. oktober skrev Food Supply, at fødevareproducenterne, søstervirksomhederne Jeka Fish og Cimbric tidligere i denne måned er blevet dømt for at plagiere et kaviarprodukt, som er udvundet af tang.

Det var ikke i overensstemmelse med fakta.

Det drejer sig om, at Jens Møller Products i Herning i april i år fik nedlagt fogedforbud mod, at Cimbric markedsførte tangkaviar med en form, så det lignede produktet fra Jens Møller Products.

Landsretten har medgivet, at det er sandsynligt, at Cimbric har krænket Jens Møller Products ved at markedsføre et kaviarprodukt, der ligner konkurrentens, og derfor har landsretten stadfæstet fogedforbuddet mod Cimbric, mens søstervirksomheden Jeka Fish ikke er omfattet af fogedforbud.

Halldór Arnarson, direktør for Jeka Fish og Cimbric, hæfter sig ved, at fogedforbuddet ikke betyder, at Jeka Fish og Cimbric ikke generelt må fremstille kaviar af tang, men han siger til Food Supply, at man overvejer, om man overhovedet vil fortsætte med tangkaviar.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi vil genoptage produktionen, men det vil så blive i den form, at vi vil markant differentiere os på de områder, som sagen drejer sig om for at undgå eventuel konflikt, siger han.

Sø- og Handelsretten kan tage endelig stilling til, om der kan fældes dom for plagiat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078