23948sdkhjf

KMC: Positiv udvikling fortsætter

KMC, der producerer kartoffelbaserede ingredienser til fødevarer, har i det forgangne år præsteret en rekord produktion.
Den positive udvikling, som selskabet har oplevet i de senere år er fortsat ind i regnskabsåret 2012/13. Resultatet blev et overskud på 89,6 mio. kr. med en omsætning på 936 mio.kr. Niveauet er dog mindre end i rekordåret 2011/12, hvor overskuddet nåede 140 mio. kr.

Regnskabsåret startede med en stor efterspørgsel på verdensmarkedet, primært som følge af en meget dårlig majshøst i USA og har holdt sig på et højt stabilt niveau året igennem. I modsætning til markedet har KMC gruppen i det forgangne år præsteret en rekord produktion.

Den høje produktion samt en god disponering af lagrene har bidraget til, at KMC i regnskabsåret kunne sikre sine kunder en stabil forsyning i et marked præget af stor usikkerhed.

Investeringer for 100 millioner
I løbet af året har KMC gennemført investeringer i størrelsesordenen 100 mio. kr., der blandt andet er gået til et nyt spraytårn til forøgelse af produktionskapaciteten af forædlede stivelsesprodukter. Endvidere er der blevet bygget et nyt kundeapplikationscenter samt sket en udbygning af salgsorganisationen med åbningen af nye kontorer i Bangkok og Dubai. Med disse offensive tiltag forventer KMC at styrke sin tilstedeværelse på såvel etablerede som nye markeder.

Det tilfredsstillende resultat betyder, at selskabet også i år kan levere en attraktiv afregningspris til andelshaverne. Samlet set forventer KMC en positiv udvikling i fremtiden.

- Vi tror på, at vores værdikæde fra råvaresiden, via vore danske andelsejere og de effektive produktionssteder ud til verdens fødevareproducenter er meget stærk og kan styrkes yderligere, udtaler administrerende direktør i KMC, Nicolai Hansen.
Læs mere om: KMC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125