23948sdkhjf

Makrelkrig koster millioner for filetfabrik

Fiskernes Filetfabrik i Gilleleje er ramt af en fiskeristrid, der ind til videre har kostet virksomheden ni millioner kroner.
Fiskernes Filetfabrik lever af sildefiskeri i Østersøen og Kattegat, men nordmændene blokerer i øjeblikket nogle forhandlinger om MSC-certificeret fiskeri, der koster virksomheden dyrt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er umuligt at få Norge med i forhandlinger om sildefiskeriet, så længe der ikke er udsigt til en løsning på striden om makrelfiskeriet, som betyder meget mere for Norge end sildefiskeriet i Skagerak. I Dansk Fiskeriforening havde vi ventet, at man i dette efterår ville få en forhandlingsløsning for silden i Østersøen, Kattegat og Skagerak, men på grund af den uløste makrelkonflikt frygter vi, at det tidligst kan ske om et år, siger fiskerikonsulent Jonathan Borch Jacobsen, Dansk Fiskeriforening til avisen.

Sildefiskeriet i Østersøen og Kattegat mangler kun ét ud af i alt tre krav for at leve op til et MSC-certificeret fiskeri. Den manglende miljømærkning betyder, at Fiskernes Filetfabrik A/ S blandt andet har mistet store kunder i Tyskland. Et tab, der tvang fabrikken til at holde lukket i ni uger og som nu gør det umuligt for de fire sildetrawlere i Gilleleje at nå at opfiske hele den tildelte sildekvote for i år.

Ifølge filetfabrikkens direktør, Benny Kristensen, kan virksomheden kun gøre sig håb om at få de tyske kunder tilbage, hvis man i stedet for at købe fiskene lokalt begynder at opkøbe MSC-certificerede sild fra Nordsøen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063