23948sdkhjf

Filet-direktør: Kvoter koster os livet

Lukning vil koste en snes medarbejdere jobbet

Fiskernes Filetfabrik i Gilleleje lukker, hvis der indføres nye fiskekvoter. Så kontant er beskeden fra fabrikken direktør og medejer, Benny Christensen, til SN.dk.

- Argumentet har været, at man så om nogle år vil kunne forøge kvoten på sild fra Kattegat og den vestlige Østersø. Det hjælper imidlertid ikke os, for i mellemtiden vil vi være døde: Et kostbart produktionsanlæg vil blive skrottet, folk vil blive kastet ud i arbejdsløshed, og et lokalsamfund vil miste en vigtig indtægtskilde, siger Benny Christensen ifølge mediet.

Fiskernes Filetfabrik har fast omkring 20 ansatte. Senest tilgængelige årsrapport, der dækker 2017, viser en bruttofortjeneste på 5,5 millioner kroner og et underskud før skat på -436.948 kroner. I 2016 var tallene henholdsvis 5,4 millioner kroner og et plus på 517.858 kroner før skat.

Kvoten, som er sat i udsigt, vil reducere mængden af sild fra 13.000 til 6.000 tons. Benny Christensens forslag er, at man kan øge mængden og dermed sikre økonomien i fabrikken og mange andre lokalsamfund ved at flytte en lille del af kvoterne for sild i Kattegat og den østlige del af Østersøen over i den vestlige Østersø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109