23948sdkhjf

Rose Poultrys indtjening under pres

Trods øget omsætning er indtjeningen faldet markant for Rose Poultry, og det skuffer de finske ejere.
Rose Poultry, nu kaldet HK Scan Denmark, oplevede i 2013 fortsat hård priskonkurrence på både hjemmemarkedet og på eksportmarkederne og salget var derfor fortsat lav, specielt på frosne produkter. Det skriver koncernen i en selskabsmeddelelse.

For helåret trak de danske aktiviteter en omsætning på 226,1 mio. euro, mod 211,7 mio. euro året før. Men selvom omsætningen steg, blev resultatet før renter og afskrivninger markant lavere end i 2012. Indtjeningen blev i perioden reduceret fra 15,4 mio. euro til 4,9 mio. euro.

I november fik HK Scan udbetalt den sidste del af sin forsikringssum efter branden i Vinderup, et beløb på 7,1 mio. euro. Denne indtægt har dermed reddet regnskabet fra at gå i rødt.

For helåret 2013 opnåede Rose Poultry en markedsposition på samme niveau, som før branden i 2012, men hård priskonkurrence bidrog til de lave salgsmarginer og dermed den dårlige lønsomhed, lyder det ifølge regnskabsberetningen.

- For 2013 er jeg meget tilfreds med det gode arbejde, der er blevet lagt i at styrke cash flow og balance, samt den rentabilitet vi har opnået i Baltikum og Polen. Sverige er ved at komme tilbage på rette spor, men der skal gøres endnu mere for at bringe lønsomheden op på et acceptabelt niveau. Rentabiliteten i Finland og Danmark var de største skuffelser, udtaler Hannu Kottonen, HKScan’s President and CEO, i forbindelse med offentliggørelsen af koncern-regnskabet.

HK Scan skiftede i december direktør i Danmark, hvor Thomas Perkiö trådte til som konstitueret direktør efter Thomas Olander.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078