23948sdkhjf

Lave salgspriser presser lakseproducenter

Hjerting Laks melder om et stigende pres fra detailhandlen, der konkurrerer om at sælge laks til laveste pris.
Detailhandlens priskrig på røget laks presser fortjenesten i bund for både producenter og butikker. Det skriver Berlingske Business.

- I 2013 har danske forbrugere ikke betalt det i detailbutikkerne, som laksen reelt koster, siger direktør Christoph Kjærgaard fra Hjerting Laks til Berlingske.

Sidste år betalte Hjerting Laks mellem 40 og 48 kroner pr. kilo fersk laks hos de udenlandske leverandører, men presset fra supermarkedernes indkøbere gør, at det er svært at hive disse penge hjem. Heller ikke detailhandlen selv tjener penge på de lave udsalgspriser, fortæller en indkøber i Dansk Supermarked til avisen.

- Vi ser med gru på, at vores produkter er blevet solgt på tilbud som forarbejdet færdigvare i supermarkederne til 120-140 kroner pr. kilo. Det er langt under supermarkedernes kostpriser. Men det er jo supermarkedernes måde at konkurrere indbyrdes på, siger Christoph Kjærgaard videre.

Hvis både detailled og producenter skal tjene penge skal prisen på lakseprodukter op på mellem 200 og 300 kroner pr. kilo, lyder det fra både Dansk Supermarked og Hjerting Laks.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078