23948sdkhjf

Daloon gennem vanskeligt år

Positive takter fra Tyskland får direktør Hemming Van til at tro på et markant bedre resultat i 2014.
2013 blev et vanskeligt år for Daloon, der har hovedsæde i Nyborg. I Danmark følger Daloons omsætning den generelle markedsudvikling, mens man mærker fremgang i både Norge og Sverige. Det meddeler Daloon i forbindelse med offentliggørelsen af sit seneste årsregnskab.

De mest positive takter kommer fra Tyskland, hvor Daloon de seneste år har kørt på med en aggressiv salgsindsats. i 2013 var den indsats medvirkende til en mængdefremgang på 9 procent. Og selvom der samtidig er tale om et lavt prisniveau, betyder det alligevel vækst på fabrikken i Nyborg. Derfor fortsætter man med samme strategi i 2014.

- Den drastiske løn- og personalereduktion, der blev foretaget i foråret 2013, betyder, at vi kan fortsætte vores strategi på dette vigtige marked. Vi forventer derfor at vinde endnu større markedsandele i den kommende tid, udtaler adm. direktør Hemming Van i forbindelse med regnskabsrapporten.

Taber penge i Storbritannien
Hård konkurrence fra producenter i lavtlønslande som Kina, Vietnam og Indien var hovedårsagen til, at Daloon Foods (UK) Ltd i 2013 kunne notere sit første tab nogensinde. Daloon er blevet udfordret på sin førerposition i markedet for etniske snackprodukter, og derfor har virksomheden i over et år arbejdet på at etablere sig indenfor kategorien af panerede og upanerede grøntsagsprodukter, primært burgere og nuggets.

- Vi har fået en positiv modtagelse på markedet og forventer at denne produktkategori udgør mere end 10 procent af vores omsætning i UK i 2014. Det vil forbedre vores rentabilitet markant, samtidigt med at vi får en række spændende nye produkter til introduktion på det danske og andre markeder, lyder det videre fra Hemming Van.

Daloon A/S er et 100 % ejet datterselskab i HV Invest-koncernen, som i samarbejde med sine finansielle partnere foretog en gældsomlægning i 2013 for at opnå en mere hensigtsmæssig gældsstruktur. Dette har påvirket både balance og resultatopgørelse for Daloon i 2013. Omsætningen i Daloon faldt fra 270 millioner kroner til 241 millioner, mens den i modersleskabet er registreret en stigning på 2,4 procent. Koncernresultatet endte på linje med 2012 og blev et underskud på 3,2 millioner kroner.

Til trods for at markedsvilkårene næppe forbedres mærkbart i 2014 forventer Daloon-ledelsen alligevel et markant bedre resultat - og med modsat fortegn. Helårseffekten af omkostningsreduktionen skal gerne give udslag, mens introduktionen af nye produkter på flere markeder også forventes at bidrage positivt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098