23948sdkhjf

Fødevarevirksomheder frikendt for misbrug af EU-støtte

Royal Greenland og Carlsberg har sammen med tre andre, danske virksomheder fået millioner til oprettelse af nye arbejdspladser i Polen.
Fem danske virksomheder har i alt fået 111 mio. kr. fra EU’s strukturfonde til at skabe nye arbejdspladser i Polen. Udover Royal Greenland og Carlsberg er det LM Wind Power, Flügger og Skiold. Det skriver Fagbladet 3F.

3F mener imidlertid, at det er forkasteligt, at de nye arbejdspladser i Polen er skabt samtidig med, at de samme virksomheder har nedlagt danske arbejdspladser, og at det er sket med støtte fra EU er i direkte strid med loven.

EU-Kommisionen og de polske myndigheder mener imidlertid, at det er helt i orden, den måde Flügger, LM Wind Power, Royal Greenland og Carlsberg har forvaltet støtten på. Sagen mod Skiold undersøges stadig, men hele frikendelsesproceduren får imidlertid formanden for 3F’s industrigruppe, Mads Andersen, op i det røde felt.

- Det kan ikke være rigtigt, at det er op til det enkelte EU-land at afgøre, om pengene bliver udbetalt korrekt. Vi har brug for mere kontrol med dette her, siger Mads Andersen.

Specielt støtten til Royal Greenland er urimelig, mener fagforeningen. I 2008 modtog virksomheden 53 mio. kr. i støtte til etableringen af en ny fabrik i Polen samtidig med, at man lukkede sin filetfabrik i Glyngøre. I 2006 vedtog EU en forordning om, at støttemidler ikke må bruges til at flytte arbejdspladser fra et EU-land til et andet, men Kommissionen forsvarer støtten til Royal Greenland med, at der er søgt fra en pulje, som blev etableret før reglerne blev lavet om.

Originalartikel: http://www.fagbladet3f.dk/temaer/polsk_j...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.114