23948sdkhjf

Orkla frasælger polske desserter og kagemiks

Den norske fødevarekoncern Orkla frasælger Rieber Foods Polska S.A. til europæisk investeringsselskab.
Orkla sælger for 195 millioner norske kroner sit polske selskab Rieber Foods Polska S.A., også kaldet Delecta, til en investeringsfond ejet af Innova Capital.

Delecta er et af de førende mærkevareselskaber inden for desserter og kagemiks i Polen og har kun været en del af Orklas internationale forretning i et års tid, fra koncernen opkøbte Riber & Søn ASA i april 2013.

- Delecta har haft en meget positiv resultatudvikling under Orklas ejerskab og har gode fremtidsudsigter. Samtidig tror vi, at andre ejere har en bedre position for at bygge videre på virksomheden i Polen. Transaktionen omfatter udelukkende Delecta, og vi satser videre med Orkla Home & Personal og Orkla Food Ingredients i Polen, lyder det fra koncerndirektør og leder af Orkla International, Paul Jordahl.

Delecta havde i 2013 en nettoomsætning på 276 millioner norske kroner og havde ved årsskiftet 341 ansatte.

Købsaftalen er betinget af en godkendelse fra de polske konkurrencemyndigheder.

Resultatfremgang på mærkevarer
Først i maj måned kunne Orkla præsentere et driftsresultat (EBITA) på 736 millioner norske kroner i 1. kvartal 2014, hvilket var en fremgang på hele 23 procent i forhold til 1. kvartal året før. Alene Orklas mærkevarevirksomhed øgede med 13 procent til 655 millioner norske kroner i kvartalet og havde en omsætningsvækst på 17 procent til 6.970 millioner norske kroner.

Mere specificeret ud gik Orkla Confectionery & Snacks lidt tilbage i kvartalet, mens der var fremgang i driftsresultatet for Orkla Home & Personal og Orkla Food Ingredients.

Fremgangen forklares med, at Orkla Foods blandt andet realiserede betydelige synergier på omkostningssiden i forbindelse med integreringen af Rieber & Søn.






Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078