23948sdkhjf

Nyt hytteostmejeri rammer tidens trend

Arlas salg af hytteost er på fem år steget med 111 procent og mejerigiganten ser derfor ikke overraskende frem til at åbne Europas største hytteostproduktion til oktober.
Forbrugernes efterspørgsel på hytteost er i de seneste år steget stabilt. En tendens, som Arla kan nikke genkendende til med vækstrater i salget på cirka 111 procent i perioden fra 2009 til 2013. Som følge heraf åbner Arla i oktober 2014 Europas største hytteostmejeri i Falkenberg, Sverige.

- Arla Sverige har unik erfaring med at producere hytteost, og ved at satse på at skabe Europas største hytteost mejeri i Falkenberg kan vi gribe nye muligheder i markedet, både i Sverige og i andre lande, og vi kan skabe yderligere merværdi for Arlas ejere, sagde Mats Hedlund, chef for friskvarer i Arla i Sverige, i oktober måned sidste år, da mejerikoncernen meldte ud til offentligheden om de forestående planer.

Trecifret millioninvestering
Mejeriet i Falkenberg forventes at producere omkring 29.000 tons hytteost om året, fordelt på cirka 40 forskellige produkter til både det svenske, danske og finske marked samt Storbritannien. Arla har de senere år blandt andet taget markante markedsandele fra den engelske producent Uniq, der måtte se sig slået af konkurrenten og stoppede sin hytteostproduktion i 2010.

Investeringen i Falkenberg løber i alt op i 148 millioner kroner frem mod 2016, budgettet for 2014 hedder 42 millioner kroner, der blandt andet går til et helt nyt produktionsapparat og renovering af kontor og andre fysiske personalefaciliteter. Desuden implementeres styresystemet SAP, fortæller den ansvarlige for ombygningen af mejeri, Kjell Ek, i et internt skriv til de svenske Arla-medarbejdere.

Rammer plet i proteintrend
Lise Larsen, ernæringsekspert hos Arla Strategic Innovation Centre, mener at den eksplosive popularitet for netop hytteost hænger sammen med, at den yngre generation stadig bliver mere sundhedsbevidst og opmærksom på, hvad den spiser. Og her har hytteost fået ry for at udgøre et vigtigt element i en sund kost på grund af produktets høje proteinindhold og mange anvendelsesmuligheder, vurderer hun.

- Uanset om man vil have produkter med højt proteinindhold, som passer i en fedtfattig kost, eller man dyrker meget styrketræning og foretrækker protein for at restituere musklerne, er hytteost og andre mejeriprodukter med højt proteinindhold som f.eks. skyr og kvark en nem, lækker og sund snack, siger Lise Larsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.363