23948sdkhjf

Skee Ismejeri indgår samarbejde med Hjem-IS

Et nyt samarbejde med Hjem-IS sikrer national distribution af økologisk protein-is fra det sjællandske ismejeri.
Skee Ismejeri har i længere tid forsøgt at gøre protein-is mere tilgængelig for småtspisende danskere. Med en ny samarbejdsaftale med Hjem-IS, er det nu lykkedes. Isen kan bestilles online hos Hjem-IS og leveres efterfølgende lige til døren. Det glæder naturligvis ægteparret bag protein-isen, Jørgen Nielsen og Jeanette Geert Nielsen. Men også hos Hjem-IS er man begejstret for samarbejdet.

- Vi vil gerne sælge flere nicheprodukter, og jeg håber, at der i fremtiden kan blive plads til mere økologi, siger Hjem-Is-direktøren, Per Roth.

Jørgen Nielsen og Jeanette Geert Nielsen har siden 1999 produceret økologisk is uden tilsætningsstoffer. I 2008 blev Skee Ismejeri verdens første fuldomlagte Fairtrade-isproducent. Alle is, inklusiv protein-isene, bærer Fairtrade-mærket.

Kæmper for Sundhedsstyrelsens stempel
Skee Ismejeri har udviklet sin protein-is i samarbejde med hospitaler, plejehjem og VIFFOS (Videncenter for fødevarer og sundhed) og isen er af de danske myndigheder godkendt som levnedsmiddel til særlig medicinsk ernæring. Mejeriets indehavere kæmper dog på tredje år for at få protein-isen på Sundhedsstyrelsens liste over tilskudsberettigede proteinberigede produkter. Men sagsbehandlingen trækker ud.

- Sundhedsstyrelsen hindrer i dag småtspisende i at få tilskud til det sundeste og mest bæredygtige alternativ til konventionelle proteindrikke – og det er ikke en rimelig behandling af udsatte mennesker, kritiserer Jørgen Nielsen.

Hvis protein-isen blev erklæret tilskudsberettiget kunne forbrugerne ifølge Jørgen Nielsen opnå hele 60 procent i tilskud.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078