23948sdkhjf

FF Skagen investerer millioner i renere fiskeolie

FF investerer omkring 35 millioner kroner i otte nye olietanke på havnen i Skagen. Også laboratoriet skal udbygges i de kommende år.
Investeringen sker som et led i samarbejdet med den norske koncern Marine Harvest. FF Skagen skal nemlig rense fiskeolien ekstraordinært til Marine Harvest, der bruger den i foder til opdræt af laks i Nordatlanten, som eksporteres til store dele af verden.

FF investerer omkring 35 millioner kroner i projektet og bygger syv store olietanke og en mindre med en samlet kapacitet på 15.000 tons olie. De store tanke bliver 23½ m høje og 13 m i diameter. Tankene placeres i en olietankgård på omkring 1.600 kvadratmeter, som skal bygges ved Fabrikskajen.

- Det er en milepæl med dette byggeri af en ny olietankgård og en styrkelse af den profil på sikkerhed og sundhed, som er et led i vor strategi, siger administrerende direktør i FF Skagen, Johannes Palsson.

FF’s quality director, Klaus H. Kristoffersen, glæder sig også over, at det er lykkedes at nå så vidt.

- Jeg vil kalde det et stort skridt i den offensive udvikling, som FF er i gang med. At vi nu er i stand til at rense fiskeolien for eventuelle uønskede stoffer og nå langt bedre resultater end myndighederne kræver, er i sig selv tilfredsstillende. At den internationale omverden samtidig får øje på, hvad vi kan til gavn for fisk, fødevarer og mennesker gør ikke glæden mindre. Vort analysearbejde gennem en årrække og vort laboratoriums indsats i denne sammenhæng spiller en væsentlig rolle. Det vil den naturligvis gøre fortsat i årene fremover, og vi kommer også til at udbygge laboratoriet yderligere.

Byggeriet ventes påbegyndt i løbet af efteråret og har endnu en fordel.

- Vi forventer samtidig at kunne opvarme olien ved hjælp af overskudsvarme, hvor vi tidligere brugte primær energi til opvarmningen, forklarer technical director Thomas Rasmussen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096