23948sdkhjf

AquaPri bygger 550 tons opdrætsanlæg i Vejen

Vejen Kommune bliver centrum for bæredygtigt fiskeopdræt, når opdrætsvirksomheden AquaPri i foråret 2015 færdiggør det 65 mio. kr. dyre byggeri af et stort opdrætsanlæg til spisefisken sandart.
AquaPri er en landets største opdrætsvirksomheder inden for ørred på havet og på land. Virksomheden har allerede produktionsanlæg for spisefisken sandart ved Egtved og Vinderup, men den seneste udvidelse til 65 millioner kroner sker nu nord for motorvejen ved Vejen.

Det store bæredygtige produktionsanlæg for sandart bygges på baggrund af den nyeste teknologiske udvikling inden for opdræt, hvor vandet genbruges 100 procent og ikke udledes til miljøet.

Første spadestik til det store anlæg blev taget den 8. juli, og efter planen påbegyndes selve produktionen allerede i foråret 2015. Skibbild Entreprise A/S er totalentreprenør på byggeriet, mens Billund Aquakulturservice ApS er totalentreprenør på vandbehandlingen.

Gør det muligt at fastholde forspring
- Det nye anlæg sikrer, at AquaPri bevarer fører-
Fakta
• AquaPri har fået 22 millioner kroner i støtte til opførelsen af det nye produktionsanlæg fra FødevareErhverv og EU.

• AquaPri er en familieejet virksomhed, grundlagt i Glyngøre i år 1900. Virksomheden er ejet af fætrene Morten og Henning Priess.

• Årlig omsætning (2013): ca. 200 millioner kroner - antal ansatte: 85.

• De største markeder er: Japan, Rusland, EU og Kina.
trøjen inden for bæredygtigt opdræt af sandart og dermed fastholder forspringet til vores udenlandske konkurrenter – og vi er glade for, at det bliver i Vejen Kommune, at vi skal dedikere ressourcerne på at fastholde Danmark i front på området, udtaler Henning Priess, der er medejer og direktør i AquaPri.

Det synspunkt glæder Vejen Kommunes borgmester, Egon Fræhr:

- Vi glæder os utroligt over at byde AquaPri velkommen i Vejen Kommune. En virksomhed som deres vil både føre til nye arbejdspladser og styrke vores fødevaresektor og erhvervsudvikling. Med deres unikke bæredygtige opdræt af sandart kan de noget, som ingen andre i verden kan – og sådan en virksomhed er vi stolte over at få til Vejen Kommune.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078