23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

En ud fem pakker svinekød inficeret med svine-MRSA

En undersøgelse foretaget af TV Syd afslører at 21 procent af de pakker med svinekød, der findes i de danske kølediske, er inficeret med svine-MRSA.

TV Syds undersøgelse er foretaget hos Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet og den afslører, at der forekommer svine-MRSA i 21 procent af de 100 pakker med svinekød, der blev analyseret. Det skriver TV Syd.

Pakkerne med svinekød er indsamlet fra 16 forskellige supermarkedskæder i 32 forskellige byer. Kødet i pakkerne er af dansk oprindelse og den økologisk andel svarer til den andel af økologisk kød, danskerne i gennemsnit køber om dagen.

Seniorforsker på DTU Fødevareinstituttet Yvonne Agersø, der har haft ansvaret for analysearbejdet er ikke overrasket over fundet af svine-MRSA.

- Vi har jo set en klar stigning i antallet af svin med svine-MRSA, og det afspejler sig naturligt i, at der også er mere svine-MRSA i svinekødet, siger hun til TV SYD.

Tilbage i 2009 viste en lignende undersøgelse at der var svine-MRSA i fem procent af svinekødet og i 2011 lå tallet på 10 procent. Den markante stigning siden 2011 bekymrer Hans Jørn Kolmos, forskningsleder på Klinisk Mikrobiologi på Odense Universitetshospital.

- Nu er det altså hver femte pakke med svinekød i supermarkederne, som indeholder svine-MRSA. Det er stærkt foruroligende, understreger han.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.141|instance-web01