23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Eksperter ønsker MRSA-test af svinekød genindført

Efter tre års pause anbefaler eksperter fra DTU Fødevareinstituttet nu at man genindfører test af svinekød for den resistente bakterie svine-MRSA – og det er ikke kun svinekød, der står for skud også kyllinge- og kalkunkød skal under lup.

DTU Fødevareinstituttet har netop sendt sin anbefaling til Fødevarestyrelsen, og den lyder at svinekød, kyllinge- og kalkunkød fra næste år igen skal testes for svine-MRSA. Det skriver Politiken.

Indstillingen begrundes med at et stigende antal danske svin konstateres smittet med bakterien, når de ankommer til slagteriet, og det dermed også reflekteres i kødet.

Samtidig har Statens Serum Institut for nylig fastslået, at det ikke kan udelukkes, at fire personer er blevet smittet med bakterien fra udenlandsk fjerkræ.

Veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen Per Henriksen vil ikke udelukke, at der startes test af kød igen næste år. DTU Fødevareinstituttets anbefaling vil blive taget i betragtning i de samlede prioriteringer, lyder det.

Originalartikel:

http://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/forbrugersikkerhed/ECE2415757/eksperter-genindfoer-bakterie-test-af-koed/
BREAKING
{{ article.headline }}
0.094|instance-web02