23948sdkhjf

Arla Foods tager første spadestik til innovationscenter

Mandag blev første spadestik taget til Arlas nye topmoderne innovationscenter i Aarhus, der bliver centrum for Arlas produktudvikling til hele verden. Arla investerer 270 mio. kr. i centret og investerer samtidig 62,5 mio. kr. i et nyt forskningssamarbejde.
Når Arlas nye globale innovationscenter står klar i efteråret 2016, vil millioner af asiatiske, afrikanske, amerikanske og europæiske forbrugere fremover komme til at smage mejeriprodukter, der er udviklet i Agro Food Park i Aarhus.

Her blev de første spadestik til Arlas nye topmoderne center taget mandag middag – udført af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard, Arlas koncerndirektør Jais Valeur samt Arlas direktør for global innovation, Paul Cornillon.

Arla investerer 270 mio. kr. i opførslen af innovationscentret, som bliver på 10.000 kvadratmeter og vil indeholde den nyeste teknologi inden for fødevareudvikling. Arla har valgt at placere centret i Agro Food Park, hvor det vil indgå i Danish Food Cluster, som er en international klynge af ekspertise for innovation inden for landbrug- og fødevaresektoren og den tilhørende energisektor.

- En del af Arlas vision er at bringe sundhed og inspiration ud i verden på naturlig vis, og vi er ofte i dialog med forbrugere over hele verden for at fornemme, hvad de gerne vil se i deres køleskabe. Vores nye globale innovationscenter bliver Arlas hjertekule, der skal omsætte de mange gode ideer og input fra forbrugerne til nye, spændende produkter. Med de vækstplaner, vi har på fjerne markeder rundt om i verden, har innovation aldrig været vigtigere, end det er nu, siger koncerndirektør i Arla, Jais Valeur, der har ansvaret for Arlas produktion og produkter globalt.

62,5 millioner til forskning
Allerede før de første spader blev stukket i jorden kunne Arla annoncere endnu en investering i form af et nyt fem-årigt forskningssamarbejde med Aarhus Universitet og Københavns Universitet.

Arla bidrager med 12,5 mio. kr. om året i fem år til særlig forskning på de to universiteter i mejeriprodukters egenskaber til f.eks. at styrke immunforsvaret, forebygge mod sygdomme som bl.a. type 2 diabetes og modvirke fejlernæring.

- I dag lever vi i en verden, som vi bliver flere og flere om at dele. Befolkningerne vokser, og det skaber et øget behov for fødevarer og god, sund ernæring. Vi tror, at mejeriprodukter har potentialet til at imødekomme mange af de behov, og derfor er vi begejstrede for at indgå et samarbejde med de dygtige forskningsmiljøer på universiteterne i København og Aarhus. Vores håb er, at det vil munde ud i nye former for mejeriprodukter og ingredienser, der giver ekstra værdi til millioner af forbrugere verden over, siger Jais Valeur.

Arlas forskningssamarbejde med Københavns Universitet og Aarhus Universitet gælder fra 2015 til 2020, og forskningen i sundhed og ernæring skaber i den periode 40 ph.d og PostDoc stillinger, midler til udstyr samt grundlag for undervisning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109