23948sdkhjf

NNF vil stoppe eksport af smågrise til Tyskland

…og skabe danske arbejdspladser på slagterierne. Det har hollænderne allerede gjort med stor succes.
I dag sendes en stor del af de danske smågrise til slagtning på tyske slagterier, faktisk sender man hvert år 10 mio. smågrise til slagtning i Tyskland i stedet for at slagte dem herhjemme, hvor der tumles med problemer som for få svin på slagterierne og fyringer til følge. NNF Fødevareforbundet har en løsning på, hvordan vi beholder de 10 mio. svin i Danmark og dermed også en masse arbejdspladser, skriver Avisen.dk.

Løsningen fra NNF Fødevareforbundet er baseret på en hollandsk model, hvor man har gjort det lovpligtigt at have en statslig dyrlæge til stede, når grisene læsses på de lastbiler, der skal køre dem over grænsen.

- Det har gjort det dyrere at sende grisene ud af landet, og det har stoppet eksporten fuldstændig. Så der er inspiration at hente for de danske politikere, siger Jim Jensen forbundssekretær hos Fødevareforbundet.

Han bakkes op af både Socialdemokraternes fødevareordfører Orla Hav, der vil drøfte sagen med fødevareminister Dan Jørgensen og forsker i slagteribranchen fra Aalborg Universitet Bjarke Refslund, der påpeger, at det ville skabe markant flere arbejdspladser, såfremt de 10 mio. smågrise blev slagtet i Danmark.

Originalartikel

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079