23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Flere ledige i fødevareindustrien

Tal fra Fødevareforbundet NNFs a-kasse viser, at antallet af ledige i fødevareindustrien er stigende.

Sommervikariater og sæsonarbejdet er netop overstået i fødevareindustrien, og det har fået den rekordlave sommer-ledighedsprocent på 3,0 til at stige blandt fødevarearbejderne. Det skriver Fødevareforbundet NNF.

Det er tal fra forbundets a-kasse, der afslører, at ledighedprocenten nu er på 4,55.

Blandt de grupper, der er hårdest ramt af ledighed finder man butiksansatte bagere og slagtere samt ansatte i fødevareindustrien mens mejeriansatte stadig har lav ledighed med 2,0 procent. Samtidig er der registreret større ledighed på Sjælland, hvor 5,07 procent går ledige, end i f.eks. Nordjylland og Østjylland, hvor ledigheden ligger på 4,2 procent.

Det forventes dog at ledigheden i Nordjylland vil stige frem mod jul på grund af lukningen af Tican i Fjerritslev, hvor 160 ansatte mister jobbet.

- Selvom der for tiden ikke er en stor forskel på arbejdsløsheden rundt om i landet, så frygter jeg, at især Nordjylland bliver hårdere ramt i den kommende periode. Vi har set at både Tican og Danish Crown har lukket arbejdspladser i det område, samtidig med at der er få jobmuligheder i Nordjylland, siger Esben Birkesholm, forsikringschef i Fødevareforbundet NNF's a-kasse.

Originalartikel
Branchetal Se tema
BREAKING
{{ article.headline }}
0.062