23948sdkhjf

Delika sender ansatte på hygiejnekursus

Efter sommerens listeriaudbrud har pålægsproducenten Delika valgt at sende medarbejderne på hygiejnekursus. Det sker for at værne om fødevaresikkerheden og for at undgå fyringer.
Efter at Delika i sommer kom i mediernes søgelys efter der blev fundet listeria i slice-afdelingen hos virksomhedens i Hammel har virksomheden trukket hygiejne-kortet, først og fremmest for at værne om fødevaresikkerheden men også for undgå fyringer i kølvandet af listeriaudbruddet, skriver Fødevareforbundet NNF.

Bakterien listeria blevet som nævnt fundet i slice-afdelingen og kom fra et lille parti kød fra virksomheden Jørn A. Rullepølser. Flere tons pålæg blev tilbagekaldt og Delika måtte lukke produktionen ned i en uge og for folkene i sliceafdelingen blev det til tre uger. Det viste sig dog, at bakterierne ikke kom fra Delikas egne produkter, men ikke desto mindre betød det omtumlede dage med stor nervøsitet til følge for de ansatte.

Hygiejnekursus vejen frem
Efterfølgende faldt ordrerne til Delika og i stedet for at fyre blev tillidsmand Bent Jensen og koncernchef i Delika, Kurt Møller enige om at sende medarbejderne på hygiejnekursus i stedet for at fyre.

- Vi er meget glade for vores medarbejdere, og vi vil gerne gøre en indsats for ikke at skulle afskedige, selvom vores omsætning er faldet i kølvandet på listeria-sagen. Samtidig synes jeg, det er vigtigt at bruge den uddannelsesfond, vi som arbejdsgivere betaler til. Hygiejne-kurserne er en god måde at genopfriske medarbejdernes viden og skærpe vores rutiner, siger Kurt Møller, koncernchef i Delika.

Halvdelen af medarbejderne har i dag været på kursus og det forventes at man ved årsskiftet har haft alle ansatte på kursus.

- Selvom jeg har været på kursus tidligere og har været i branchen i omkring 30 år, så synes jeg faktisk det nytter. Vi skal huske at værne om fødevaresikkerheden, og det er godt at få genopfrisket de vigtigste regler og sikkerhedsforanstaltninger, ellers risikerer man at falde ind i en dårlig rutine på jobbet, siger Bent Jensen.

Fond betaler
Hygiejne-kurserne forventes at blive finansieret af Uddannelses- og Socialfonden, som er oprettet af Fødevareforbundet NNF og Danske Slagtermestre.

- Det er godt at se, at en virksomhed bruger overenskomsten til at sende medarbejdere på kursus, både så de bliver opkvalificerede, og samtidig undgår afskedigelser, siger Flemming Dal Cortivo, forbundssekretær for fødevareindustriområdet i Fødevareforbundet NNF.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093