23948sdkhjf

Quantum manøvrerer på mejeri-markedet med succes

Nordjysk virksomhed, der især handler med ost, leverede et nettoresultat på knap to millioner kroner – efter et år, hvor der har været indædt kamp om hver eneste lille ordre.
Trods turbulente tider for mejeribranchen med meget svingende mælkepriser, Ruslands boykot og periodevis mangel på varer over det seneste års tid, har nordjyske Quantum leveret et positivt regnskab. Firmaet, som handler med mejeriprodukter og ikke mindst ost, præsterede i det seneste regnskabsår et nettoresultat før skat på knap 2 millioner kroner.

- Året har på alle måder været præget af indædt kamp om hver eneste lille ordre, så desto mere tilfredsstillende er det, at det daglige slid og mange rejsedage fører til et godt resultat. Ikke mindst set i lyset af ekstraordinære omkostninger til opdyrkning af nye markeder og interne systemer, som ikke har givet noget reelt afkast i regnskabsperioden, er det et yderst tilfredsstillende resultat, konstaterer direktør Esben Nielsen.

Sælger i over 30 lande
Quantum afsætter primært varer på de oversøiske markeder. Mellemøsten har siden begyndelsen i 2001 været en af hjørnestenene i forretningen, men igennem årene er nye markeder kommet til, så man i dag afsætter varer i mere end 30 lande.

- Vi har siden starten af 2014 intensiveret bearbejdningen af asiatiske markeder med ansættelse af en erfaren salgschef og deltagelse på flere messer.Disse tiltag viser allerede nu meget positive takter og giver øgede forretninger i regionen, siger Esben Nielsen, som således har stor tro på fremtiden.

Fra en spæd start som enkeltmandsvirksomhed har Quantum udviklet sig til et firma med fem ansatte og bearbejdning af markeder primært uden for Europa. Fokus er fortsat på afsætning af mejeriprodukter i større partier til videre forarbejdning eller salg i mindre enheder på diverse markeder.

Siden 1. januar 2011 har tyske Rücker GmbH været medejer af Quantum, hvilket har givet firmaet øget adgang til kvalitetsprodukter og dermed styrke på oversøiske markeder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094