23948sdkhjf

Carsoe overvejer at købe virksomheder

Stærkt forbedret egenkapital øger mulighederne for den nordjyske producent af procesudstyr.
2014 sluttede med et rekordregnskab for Carsoe i Pandrup, som især laver procesudstyr til slagterier, mejerier og fiskerisektoren, og det kan bane vej for at den nordjyske virksomhed vil ekspandere yderligere.

Det fortæller Mikkel Jacobsen, som er adm. direktør i virksomheden. Han understreger, at man ikke har konkrete planer, men at en stærkt forbedret økonomi gør det muligt at lave tilkøb, som passer til de eksisterende aktiviteter.

- Men hvis vi oplever en kundeefterspørgsel, hvor flere kunder spørger efter det samme, så er det klart, at vi skal overveje at købe den viden ind, siger Mikkel Jacobsen til Metal Supply.

En væsentlig del af Carsoes væksthistorie i de senere år har netop været tilkøb af aktiviteter, som passer ind i virksomheden.

Tilkøb som specialitet
I de senere år har Carsoe eksempelvis overtaget en virksomhed, der producerer mejeritanke og et produktionsanlæg til fisketrawlere fra konkursboet efter Støvring-virksomheden Carnitech.

- Vi har bevist, at vi kan købe noget til og drive det bedre ved at sætte det ind i et større system. Det er vi særligt gode til, siger han.

Både egenkapitalen og soliditetsgraden blev fordoblet i løbet af 2014. Med en øget egenkapital fra cirka 10 til 21 mio. kroner og en soliditetsgrad, der blev øget fra 15 til 31 procent, mener Mikkel Jacobsen, at Carsoe står stærkt i et forhold til pengeinstituttet.

- Er man over de 20 procent, er de mere villige til udlån, hvis vi finder en forretningsmulighed og har behov for yderligere finansiering til et større projekt. Med 31,2 procent kan en idé lade sig gøre. Vi har også gennemgået et bankskifte, og det gik helt problemfrit, siger Mikkel Jacobsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096