23948sdkhjf

Engrosgigant forærer overskudsmad væk

Et nyt samarbejde sætter en stopper for at dumpe friske overskudsfødevarer i containeren efter lukketid.
Dagrofa S-Engros har indledt samarbejde med fødevareBanken og dermed kommer fødevareBankens frivillige chauffører dagligt og afhenter butikkernes friske overskudsfødevarer, som de ikke kan nå at sælge. Så i stedet for at blive smidt ud, kommer fødevarerne nu i stedet hjemløse, kriseramte børn og andre socialt udsatte til gavn.

Dagrofa S-Engros har indtil videre doneret mere end 6 tons mad til organisationen, hvilket svarer til 13.000 måltider.

- Vi skal som virksomhed tage ansvar i kampen om at nedbringe madspild. Det er godt at vide, at de fødevarer, som vi alligevel skulle smide ud, kommer andre til gode. Det giver en vigtig værdi for vores medarbejdere at vide, at de er med til at hjælpe, dem, der har det svært i samfundet, fortæller Peter Ryhmer, kædedirektør i Dagrofa S-Engros.

Vigtigt med stærke partnere
I fødevareBanken er man meget glad for samarbejdet med Dagrofa S-Engros. Som engrosvirksomhed er butikkernes sortiment og volumen af fødevarer væsentligt større end i et almindeligt supermarked. ’

- Dagrofa S-Engros er en tung spiller blandt vores fødevarepartnere. Deres udbud af fødevarer er varieret, spændende og stort, især inden for pålægsprodukter og kød. Produkter som vi ved, der er rigtig stor efterspørgsel på blandt de sociale organisationer, fortæller Karen Inger Thorsen, direktør i fødevareBanken.

Bredt samarbejde med Dagrofa koncernen
I dag er fire af engroskædens 30 butikker med til at reducere madspild gennem samarbejdet med fødevareBanken. Planen er at implementere det i hele kæden. De næste Dagrofa S-Engros butikker, som kobles på projektet, er de midtjyske – Dagrofa S-Engros i Århus er netop kommet i gang.

I dag samarbejder fødevareBanken også med andre selskaber i Dagrofa-koncernen, herunder SuperBest, dagligvaregrossisten SuperGros og FoodService Danmarks selskaber HKI OST og Catering Engros.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078