23948sdkhjf

McDonald’s afblæser listeria-alarm

Nye undersøgelser viser, at de tilbagetrukne forsendelser af juliennemix alligevel ikke indeholdt spor af listeria.
Listeria-alarmen er afblæst hos McDonald’s, som ellers tidligere på ugen fandt spor af listeriabakterier i de rodfrugtblandinger, der bruges i retterne "GrovGrilled Chicken" og "Side Salad".

Læs også: Listeria-fund hos McDonald’s

Salicos, der er leverandør af den såkaldte juliennemix, har bedt sit eksterne laboratorium, Eurofins, om at de to leverancer af juliennemix, som ellers var under mistanke for at indeholde listeria. Fredag eftermiddag afleverede laboratoriet Eurofins en fuld rapport til Salico, McDonald’s og Fødevarestyrelsen.

En stor lettelse
Efter flere dages grundig dyrkning, undersøgelse og prøvetagning, viser det sig, at der ikke kan spores listeria i prøverne af de to forsendelser af juliennemix, som McDonald’s tidligere på ugen trak ud af kædens køkkener.

- Vi er selvfølgelig meget glade for resultaterne. Det er en stor lettelse, at der ikke kan spores listeria, og at vores gæster ikke har været udsatte eller haft grund til bekymring på noget tidspunkt, siger pressechef hos McDonald’s Pia Tobberup.

Når de første prøver sporede listeria i rodfrugtblandingen, skyldes det ifølge laboratoriet, at listeriabakterien var at finde, men indholdet af listeria har været så ekstremt lavt, at det ikke i de senere prøver kan kvantificeres, og meget lavere end det niveau, som EU lovgivningen tillader i fødevarer og vurderer, kan udgøre en sundhedsrisiko.

Bag om sagen: Listeria-alarm hos McDonald’s

McDonald’s leverandør af juliennemix, Salico, oplyste tirsdag eftermiddag den 7. april McDonald’s om, at der var påvist listeria i et konkret parti med to produktionsdatoer af rodfrugtproduktet, juliennemix, som McDonald’s benytter i to fødevarer: GrovGrilledChicken og side salad.

Produkterne er brugt i 59 af McDonald’s restauranter i perioden 1. april til 7. april.

McDonald’s trak straks produktet ud af kædens køkkener og oplyste gennem egne kanaler og via medierne om risikoen.

Samtidig bad McDonald’s leverandøren, Salico, om en grundig redegørelse for forløbet samt en udredning af, hvor højt indholdet af listeriabakterien var i de pågældende leverancer.

Laboratoriets efterfølgende tests af de selvsamme prøver ved holdbarhedens udløb viser, at der ikke kan spores listeria i hverken produktionsfaciliteterne eller i de to leverancer af juliennemix.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078