23948sdkhjf

Kølegigant atter i underskud

Den globale producent af køleanlæg til fødevarebranchen, industrien og til den maritime sektor, Johnson Controls Denmark er atter kommet ud med et millionunderskud. Frasalg af svenske datterselskaber trækker resultatet ned på minus 37 mio. kr. før skat.
Underskuddet for Johnson Controls-koncernen er resultatet af en global strømligningsproces. Antallet af juridiske selskaber i koncernen er blevet reduceret, efter opfordring fra hovedsædet i Milwaukee.

For danske Johnson Controls har dette step medført et tab på knap 89 mio. kr. Koncernen har nemlig valgt at sælge tre svenske datterselskaber til en anden Johnson Controls-enhed. Det skriver Dagbladet Børsen.

Samtidig har der været udgifter for næsten 9 mio. kr. i Johnson Controls Denmark i forbindelse med en turnaround, som blev iværksat i august 2005, og som nu er afsluttet i 2006/2007.

Generelt har markedet for industriel køling i 2006/2007 været præget af et investeringsklima på niveau med tidligere år. Samlet set har datterselskaberne i Europa dog haft lavere omsætning i 2007 end i 2006. Aktiviteteterne i Sydamerika har været på niveau med året før, men til gengæld med en væsentligt forbedret indtjening.

Der er fortsat vækst på det asiatiske marked og også det kinesiske og indiske marked viser fortsat gode vækstrater. Marinedivisionen har igen oplevet vækst, fordi det globale marked for skibsbygning går godt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11