23948sdkhjf

Ulovlige hjemmeslagtere lukket

Fødevaremyndighederne har afsløret to ulovlige slagterier. Politiet har medvirket til beslaglæggelse af udstyr.
Fødevaremyndighederne har lukket to ulovlige hjemmeslagterier, ét i Bredebro og ét på Als.

Tilfælde af ulovlig slagtning i Bredebro
Myndighederne fik mistanke om de ulovlige handlinger i Bredebro forbindelse med en kontrol foretaget af Kontrolafdeling Haderslev. De fandt bl.a. slagteudstyr på adressen, kreaturer, som ikke var lovpligtigt registreret, slagtekroppe, der hang i et kølerum samt affald fra tre kreaturer. Ejeren nægter kendskab til nogen af delene.

Fødevarestyrelsen advarer om, at slagtningerne af dyrene er foretaget under uhygiejniske forhold og uden dyrlægekontrol. Det kan derfor ikke udelukkes, at dyrene har været syge inden slagtning, og derfor er der risiko for, at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier eller er fordærvet, så man kan blive syg af at spise det.

Endnu et tilfælde på Als
Også på Als har Fødevaremyndighederne begrundet mistanke om ulovlige slagtninger og ulovligt salg af kød og kødprodukter. Det drejer sig bl.a. om fersk okse- og svinekød, pølsevarer samt røgvarer.

Også her er slagtninger, opskæring og videre forarbejdning sket uden autorisation og under uhygiejniske forhold. Desuden har hverken slagtedyr eller kød været dyrlægekontrolleret.

De ulovlige forhold omkring slagtning og salg af kød blev opdaget i forbindelse med en kontrol foretaget af Fødevarekontrollens Rejsehold i samarbejde med Kontrolafdeling Haderslev. På adressen blev der ved kontrolbesøget fundet to slagtekroppe af kreaturer og slagteaffald fra to svin. Desuden fandt kontrolfolkene tre frysere med diverse kød og kødprodukter, samt forskelligt udstyr til slagtning, opskæring og videre forarbejdning, herunder kødhakkere og udstyr til røgning og pølsefabrikation.

Politiet har efterfølgende medvirket ved beslaglæggelse af udstyr.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109