23948sdkhjf

Tre teams skal give bud på Agro Food Park

Erhvervssparken vil tredoble antallet af arbejdspladser, og det skal en arkitektkonkurrence være med til at realisere.
Agro Food Park i Skejby har på blot fem år udviklet sig til Danmarks absolutte centrum for fødevare- og landbrugsinnovation.

Lige nu er Arla i gang med opførelsen af sit nye globale innovationscenter, og Aarhus Universitet planlægger at flytte sin fødevareforskning til Agro Food Park.

De tre teams:
• GXN (hovedrådgiver), BCVA Aps, Urland Aps og William McDonough + Partners (US).

• Schønherr Landskab (hovedrådgiver), Sleth a/s og Alectia

• SLA (hovedrådgiver), Adept ApS og Orbicon A/S (underrådgivere) og Thomas Harttung, Dominic Balmforth og Jørgen Rosted (konsulenter)
En ny masterplan skal udstikke fremtidens fysiske rammer for innovationsparken Agro Food Park i Skejby, der er i stærk vækst. I støbeskeen er blandt andet et forbrugereksperimentarium for fødevarer.

Nye perspektiver og idéer
Parallelopdragsprocessen for Agro Food Park skydes nu i gang. Tre teams er udvalgt, og de skal være med til at udarbejde en visions- og udviklingsplan for Agro Food Park.

De tre teams skal komme med bud på, hvordan der kan udvikles et bymiljø, der fremmer innovation, videndeling og interaktion mellem virksomheder i Agro Food Park, som er centrum for fødevare- og landbrugsinnovation.

- Agro Food Park er i hastig vækst. Derfor har vi valgt tre stærke teams, som vi tror, kan byde ind med de perspektiver og idéer, der skal til, for at omsætte den meget ambitiøse vision, vi har for området, til et redskab, vi kan bruge til at styre den konkrete udvikling af Agro Food Park i forhold til helhedsplan, byrum, arkitektur og landskab, siger projektleder Bjarne Langdahl Riis.

I alt 19 ansøgere deltog i prækvalifikationsrunden. Det er Agro Food Park og Realdania, som står bag parallelopdraget og har udvalgt de tre teams.

To workshops
Parallelopdraget forløber fra august til november 2015 og omfatter blandt andet to workshops, som skal bidrage til videre udvikling af de tre teams' forslag.

Den første workshop med de tre teams afholdes i august. Her skal de stifte bekendtskab med området og dets beboere. Anden workshop afholdes i september, hvor de deltagende teams præsenterer deres første bud på visions- og udviklingsplanen.

I slutningen af oktober præsenterer de tre teams deres endelige bud på planen i Agro Food Park. I november offentliggøres de tre forslag.

- Vi glæder os til at se nogle bud på, hvordan man i et erhvervsområde, der ligger i sådan et ’grænseområde’, kan bruge de landskabelige og rekreative muligheder, som er omkring bygningerne, til at skabe merværdi. Både for virksomheder, vidensinstitutioner og besøgende i Agro Food Park, siger programchef Stine Lea Jacobi fra Realdania.

Om Agro Food Park
Agro Food Park blev indviet den 09.09.09, og opstod som følge af erkendelsen af, at såfremt de danske landbrugs- og fødevarevirksomheder skal være i stand til at konkurrere på et internationalt plan, skal der skabes optimale rammer for videndeling og innovation. Denne opgave søger virksomhederne i Agro Food Park at løfte i flok.

Visionen er at blive en af verdens fem stærkeste videnklynger inden for landbrugs- og fødevareerhvervet. Konkret er målet, at der i 2020 arbejder 3.000 mennesker i videntunge erhverv i Agro Food Park, og at Østjylland på europæisk plan er kendt som et kraftcenter for landbrugs- og fødevareinnovation.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11