23948sdkhjf

Slipmiddel godkendt til kontakt med fødevarer

Emballageproducenten SCA leverer store mængder emballage til fødevareindustrien og et nyt slipmiddel godkendt til direkte kontakt med fødevarer bliver anvendt med stor succes.
Den svenskejede SCA koncern med afdelinger flere steder i Danmark, er en meget stor spiller på det europæiske emballagemarked. Da man bl.a. også leverer emballage til fødevareindustrien, har man besluttet kun at anvende smøremidler godkendt til kontakt med fødevarer i produktionen.

Lim beskyttes af nyt slipmiddel
Måden hvorpå man fremstiller bølgepap foregår ved, at man limer flere lag papir sammen. Flere af disse lag er forinden sammenlimningen blevet ”bølget” for at opnå den karakteristiske konstruktion og styrke. Selve dannelsen af bølgerne, sker ved at papiret kører gennem nogle store dampopvarmede riffelvalser - og for at overskydende lim ikke skal blive siddende på valserne er de i forbindelse med vedligehold forinden smurt med slipmidlet JAX Food Grade Mold Release. Med det nye produkt har SCA fået et nyt og bedre produkt, som er godkendt til direkte kontakt med fødevarer.

Afdelingen i Taulov, som producerer bølgepap, har allerede i mange år været på forkant med udviklingen og anvendt så miljøvenlige smøremidler som muligt. Derfor var det ikke den store omstillingsproces helt at gå over til NSF godkendte produkter.

Godkendte smøremidler fra JAX
A.H. International A/S har leveret smøremidler til denne fabrik i snart 20 år og har også stået for leverancerne denne gang. Produkterne kommer primært fra den amerikanske producent JAX, som er den producent af smøremidler, der som den første fik et produkt godkendt til brug i forbindelse med fødevarer.

JAX Food Grade Mold release er et NSF 3H godkendt slipmiddel, hvilket betyder at det er godkendt til direkte kontakt med fødevarer. Produktet er fremstillet på grundlag af FDA godkendte ingredienser. Food Grade Mold Release indeholder et godkendt additiv, som fremmer slipegenskaber og produktseparation. Produktet har en lav viskositet for nemmere påføring, og produktet bliver ikke mørkt ved længere tids opvarmning. En anden grund til at vælge smøremidler godkendt til kontakt med fødevarer er at de er mere miljøvenlige end de konventionelle industrismøremidler.

Kilde: A.H. International

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078