23948sdkhjf

Carlsberg får større andele i Vietnam-bryggeri

Carlsberg har erhvervet sig 16 procent af aktierne i det markedsledende stastejede bryggeri Habeco. Ølmarkedet vokser hastigt i Vietnam med ca. 8 procent årligt.
Privatiseringen af det vietnamesiske bryggeri Habeco blev indledt 28. marts i år og det er nu bekræftet, at Carlsberg kan købe 16 procent af aktierne. Prisen herfor er cirka 545 millioner kroner.

Habeco er markedsleder i det nordlige Vietnam, hvor Carlsberg er til stede gennem sit bryggeri-joint venture i Hanoi. Partnerskabet vil gøre det muligt for Habeco og Carlsberg samlet at styrke deres markedspositioner i det nordlige Vietnam, men også i det centrale Vietnam, hvor Carlsberg er markedsleder med sit bryggeri-joint venture i Hué. Carlsberg og Habeco er allerede partnere i det sydlige Vietnam, hvor der vil blive opført et nyt bryggeri.

- Habecos valg af Carlsbeg som strategisk partner og Carlsbergs indtog som aktionær er et afgørende skridt fremad for vores forretning i Vietnam. Det skaber et solidt fundament for en fortsættelse af det positive samarbejde mellem Habeco og Carlsberg, siger Senior Vice President Jesper B. Madsen, som er ansvarlig for Carlsbergs forretning i Asien.

Carlsberg i Vietnam
Carlsberg kom til Vietnam i 1993 gennem etableringen af et joint venture med Viet Ha Brewery, der ejes af Hanoi Kommune. Carlsberg ejer 60 procent af bryggeriet, som hedder South East Asia Brewery. I 1995 etablerede Carlsberg sammen med Hué Kommune Hué Brewery, som Carlsberg ejer 50 procent af.

I 2007 købte Carlsberg 30 procent af Halong Brewery, og senere i 2007 etablerede Habeco og Carlsberg et joint venture i Vung Tau provinsen uden for Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam.

Kilde: Carlsberg Group

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094